2011. szeptember 15.

I am the looser of this day!

Ezt a bejegyzést tegnap kellett volna megírnom ha nagyon hiteles szeretnék lenni...
Tehát a szerda reggelem a szokásos volt: "harc" a lányokkal, hogy fogat mossanak, cipőt felvegyék majd könyörgés, hogy elinduljunk. Na de most nem erről akarok írni. 
Host anyuka hagyott a konyhában 3 mese DVD-t amire rá írta, hogy vigyem vissze. Mivel nem szeretek kérdezősködni ezért próbáltam magam felmérni a helyzetet és kitalálni vajon melyik könyvtárba kell vissza vinni. S mivel elég észre vehetően fel volt matricázva a doboz gyorsan elolvastam a matricán a fő címet: "Brooklyn Public library", fogtam magam rákerestem neten, belőttem a google.map-et ipodon majd elindultam. Sietnem kellett, mert Lacey-hez voltam hivatalos ebédre plusz még egy könyvet is akartam venni Park Slope-ban. Lacey kb. 20 percre lakik tőlem gyalog itt Brooklynban így nagy kerülő elé néztem a könyvtár miatt. Mivel reggel tudtam meg, hogy a DVD-ket vissza kell vinnem aggódtam, hogy borul a napi tervem de hát gyors fejben számolás és egy negyedórás kését bekalkulálva juca nyugodt lelkiállapottal neki indul. Nem szokott gondot okozni a tájékozódás hisz a térképet mindig előre betöltöm. Nem voltam valami jó hangulatban és talán e miatt történhetett meg, hogy 2 megállóval korábban szálltam le a metróról. Az én megállómtól számított első 5-öt fejből tudom de utána már mindig kezemben a térkép és nézem merre vagyok, tehát leszálltam és fel se néztem hol vagyok majd mikor már utcaszinten voltam tűnt fel, hogy nem itt kellene lennem. Ok. Vissza. Metrókártya elő, 2 dollárt megint levont...szuper...megveszem a könyvet de már tudom nem fogok oda érni délre Lacey-hez. Rohanok a metróhoz épp jön felugrok rá, talán még is oda érek ebédre! Hát sajnos naiv ábránd volt haha, ugyanis a Court street következett ami csöppet meglepett...de semmi gáz, juca rossz irányba szállt fel és persze, hogy épp Manhattan felé tartok és persze, hogy a legrosszabb metró vonalon vagyok az R vonalon amire mindig többet kell várni a kelleténél és jószokása, hogy akár 5 percet is áll a megállóban....ok vissza Brooklynba, 2x átszállás és végre úton a könyvtár felé. Unalmamban a metrón ülve volt időm, h elolvassam a dvd dobozkán a matricát amire az volt írva, hogy "tájékozódjon hol találja az önhöz legközelebbi könyvtárt", nah itt elgondolkodtam.....lehet nem is kellett volna idáig eljönnöm???Amint felértem hívtam apukát aki közölte, hogy az utcánkban lévő könyvtárba kellett volna visszavinnem. Nah ezen a ponton már csak röhögni tudtam, elment 5 dollárom(aupair zsugori), 1 órája metróztam 3x szálltam át és kiderül, hogy tök feleslegesen jöttem erre a helyre és e miatt a hülyeség miatt fogom lekésni a szülinapi ebédem???Gyorsan vettem is egy jó nagy jégkrémet magamnak és felhívtam Lacey-t. Majd Rozit:))) Így 2 nyelven kiadhattam magamból a feszültséget:))

15 perces metrózás után végre Lacey-nél voltam aki ezzel fogadott, ja a két coronita light lemaradt a képről;):


Tehát a szerdám nagyon kalandos volt.

A héten először voltam az angol nyelvtanfolyamon a BMCC-n, ami Manhattan downtown-ban található nem messze a Wall street-től. Egy haladó csoportba iratkoztam be (Communicating with accuracy and Confident:ESL advanced). Már nagyon vártam, hogy végre valaki kijavítsa a nyelvi hibáimat hisz a host családom nem sűrűn teszi inkább furán néznek, na jó Evelyn néha kijavít. Az óra elkezdődik és a tanárt már ismerem Csilli által, aranyos. Összesen 19-en vagyunk a csoportba és elkezdjük egy egyszerű páros játékkal. Susan az oktató nagyon szimpatikus viszont amint elkezdünk beszélgetni kiderül, hogy bizony sokak nincsenek tisztában az "advance" szó fordításával....amikor a columbiai lány nem tudja kimondani a would-ot és ezért a tanár 15 percig a kiejtést gyakoroltatja a másik 2 columbiai lánnyal nah ott elszakadt a cérna. A csoportból kb. 3-an beszéltek folyékonyan angolul a többi alig.....Tudom, h nehéz összehozni egy azonos szinten lévő csoportot hisz már otthon is megtapasztaltam ezt a problémát, de nem fogok 2 hónapot és 300$-t kidobni az ablakon(amit persze a család fizet). Így óra után oda mentem Susan-hez és megkérdeztem, hogy várható-e szint megosztás. Azt mondta, hogy mivel nem kapott másik termet az igazgatótól vagy mi ezért biztos, h nem megoldható. Ajánlott nekem egy másik tanfolyamot de nem nagyon akarok hétvégénként járni, pont akkor mikor a többi aupair is szabad, a fél szombatom rámenne. Így oda mentem a recepcióra és vissza kértem a tanfolyam árát haha. A héten már találtam is egy másik sulit, remélem tudok még rá jelentkezni. Rozi is oda fog járni de lehet más időben:(.

Evelyn a 4 éves leányom sajnos nem nagyon szimpatizál az új iskolájával és emiatt velem sem hiszen én vagyok a gonosz szörny aki elveszi őt az anyukájától apukájától. A nap végére szinte használhatatlan vagyok pedig alig dolgozom 5 óránál többet...de a sok "harcolgatás" teljesen kimerít. Ágival egyszerű az élet...Na jó nem panaszkodom. Itt van megint pár kép amit a héten csináltam:

szülinapi kakasom

brooklyn bridge park

brooklyn - dumbo

Brooklyn - dumbo
Brooklyn - dumbo


WTC
BMCC




Bryant park
Puszik,
(Kisses to my Love M. i miss u so much!!)


5 megjegyzés:

  1. Szia Juca!
    Mellékállásban fotós vagy, vagy tanultál fényképezni? Csúcs minden kép. :) Milyen hatással tud lenni az emberre egy-egy kép, nagyon megnyerő és NY-ba csalogat engem. :) Az a menyasszonyos... Húh nagyon jó. :)
    Én is az 5 dolcsi miatt bosszankodtam volna nagyon, ha a helyedben vagyok. :S De azért az ebéd csak feledtette, gondolom. :)

    VálaszTörlés
  2. szia, ismét nagyon jók a képek. hát aki tud, az tud:-) nem irigyellek viszont a nagylány miatt. hát nem lesz egyszerű menet, hisz a dackorszak közepén van...az én kislányom, Noémi még csak 3 éves, de már ő is űzi....kitartást és sok türelmet hozzá...

    VálaszTörlés
  3. Évi: ez a photoshop varázsa:))de köszi kedves tőled!

    Marcsi: Evelyn nem dacos csak nehéz időszakon megy keresztül megszokta, h mindig apja viszi és anyja hozza, na meg új iskolába került ahol dupla annyi gyerek van....:(szegénykém

    VálaszTörlés
  4. akkor tán nem reménytelen a helyzet. bocsi, ha félreértettem a szitut, nyilván én nem látok bele annyira, mint te. kis sógornőm "gyerekei" már ennél jóval nehezebb esetek...

    VálaszTörlés
  5. Korábban írtam, hogy semmi értelme az angol óráknak :). Sajna ha átmégy másikra, az is hasonló lesz :(. Inkább próbálj meg pl. fotós suliba menni, persze ha van elfogadható áron.

    NY Public Library... a városban több helyen is van, és mindegy melyikbe vissza a DVD-t, mert ők majd maguk között elszállítják a megfelelőbe. Nekem is volt, hogy kivettem itt, majd visszavittem ott... :)
    Kitartást a kiscsajhoz. Sajnálom, hogy rajtad tölti ki a mérgét. Ne izgasd magad miatta, a lényeg, hogy te csak elvégzed a munkádat, és jót akarsz neki.
    Puszi

    VálaszTörlés