2011. szeptember 16.

"Don't look back"

Sokan tudjátok, hogy azért vártam NYC-ra oly sok hónapot mert ez volt az álmom. Imádok fotózni és minden vágyam volt, h megismerjem ezt a várost és nem mint egy turista. Azért lettem aupair mert ez állt a legközelebb hozzám. Nem akartam felszolgálni, bankárnak meg kevés lettem volna haha. Mielőtt kijöttem felkészültem amire tudtam és itt most a host családomra gondolok. Sajnos nem tökéletesek de melyik az? Vannak gondjaim de kinek nincs? Szívesen részletezném de mivel öröklött paranoiám van ezért választanom kellett vagy titkosítom a blogot vagy nem írok le szaftos dolgokat, ez utóbbira esett a választás:D. Csak szeretném ha tudnátok, hogy nem tökéletes a brooklyn-i életem de felkészültem rá. Mielőtt aupair lettem ez volt a legfőbb szempont " legyen közel a városhoz, h ha kiborulok akkor csak bemetrózom és találkozom más aupairekkel vagy vmi kiállításra megyek." Most épp megint mély pont van így holnap irány a város.

Sajnos pár aupair ismerősöm nincs ilyen "szerencsés" helyzetben és lehet rematch-elni fognak(új családot keresnek). Amit rettentő dühítőnek tartok hisz tudom, h viszont ők család alapján választottak helyszínt nem úgy mint én!! Rettentő dühítőnek tartom, h vannak családok akik azt gondolják, hogy az aupair rabszolga! Épp ezért had írjak le pár dolgot jótanácsnak jövőbeli aupaireknek:

- SEMMIT nem jelent ha beszéltél az előző aupairrel. :(
- SEMMIT nem jelent ha a család kiutazás előtt megígéri, hogy használhatod a kocsit
- a megbeszélt beosztás kiutazás után simán változhat napi 5 óráról 9 órára!

- "kapsz kocsit de csak akkor használhatod ha mi nekünk nem kell" --> FELEJTSD el ezt a családot!
- anyuka/apuka/nagymama/nagypapa otthon dolgozik, otthon van egész nap --> FELEJTSD el ezt a családot!
- 1 órára laknak a legközelebbi nagyvárostól vagy bármitől --> Halálra fogod unni magad vagy megtanulsz kötni.
- apuka/anyuka munkanélküli épp munkát keres --> FELEJTSD el, benne van h mire kimész még mindig munkát keres.
Még valamit le akartam írni de most nem ugrik be, utólag mindig fogom bővíteni ezt a részt!

puszik,


9 megjegyzés:

  1. Szia Jucaaa,
    Még az előző bejegyzéshez: sajnálom, hogy ott kellett hagyjad Susan óráját, nagyon jó tanár. De ha a másik hasznosabb lesz, akkor jó döntés volt! Hova fogsz járni?
    A témához: nekem szerencsém volt, mert az előző 3 au pairje a családnak kerek-perec megmondta hogy mi a szitu. Leginkább a negatív dolgok érdekeltek. Mérlegeltem, döntöttem. Nyilván ezek a negatív dolgok durvábbak akkor, amikor már ott vagy, de megtanultam bevenni a "LESZ@ROM TABLETTÁT". Mindenkinek ajánlom, vény nélküli. Persze, biztos van olyan régi au pair aki nem meri (?) leírni az igazat, de a másik: ugyanaz a család nem mindenkinek jó. Mindenkinek más a tűréshatára, mindenkinek mások az igényei. Az biztos, hogy nehéz döntés a családválasztás és ha már ott vagy, akkor sok türelem kell.
    Harmadik téma: küldtem képeslapot (nemcsak neked) augusztus közepén. Meglepit akartam, de úgy látszik Irén elfújta. Azért jelezz majd, ha mégis megérkezik :)
    Pusszantás

    VálaszTörlés
  2. "Mindenkinek ajánlom, vény nélküli" haha Csilli, ez nagyon jó :D Sajnos az én nyári aupair-kedésem során is az volt a baj, hogy "1 órára laknak a legközelebbi nagyvárostól vagy bármitől", illetve volt egy közeli kisváros, de tömegközlekedés gyakorlatilag nem volt (a külön kisgyerekes családoknak fenntartott erdőben elkerített faluból mindenki kocsival járt el otthonról - persze kivéve engem)...így nem ez volt, mint neked, Juca New York-ban, hogy nah jó egyefene, nem tökéletesek meg próbára teszik az ember idegeit, de legalább itt van nekem a város, a szórakozás, kikapcsolódás, más au pair-ek = hétközben hamar a net lett az egyetlen kikapcsolódási forrás :(

    VálaszTörlés
  3. Nem írtad le Juca, de én hozzátenném a listádhoz, hogy akinek komoly kapcsolata van, az se vállalkozzon ilyen kalandra!

    Szerintem a barátotok sokkal jobban tud hiányozni, mint a szülök. Mondom ezt anyukaként, akinek a kisnagylánya 1 hete utazott ki.

    Jutott eszembe, az elvált, egyedül élő szülő is felejtős!!!

    VálaszTörlés
  4. Csilli: sajnos nem kaptam meg a képeslapot ahogy Rozi sem:( A Baruch College-t néztem ki de félek lemaradok róla, várom h anyuka kifizesse. Én bevettem már jó pár LESZ@ROM tablettát:D

    BirgánAndi: Én is komoly kapcsolattal vágtam neki és hidd el megoldható, működik. Mindenki maga mérje fel megéri-e áldozatot hozni, mennyire erős a kapcsolata. Szerencsés vagyok mert én úgy jöttem ki, hogy biztos voltam benne működni fog már van skype amin órákat lehet beszélni..és valójában itt dől el mennyire tartotok össze. Valamint ott a lehetőség, hogy meglátogasson, hazamenj, úgyh ez nem lehet akadály:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ez a bejegyzés és totálisan igaz. Soha , de soha ne menjetek olyan családhoz, ahol valaki otthon van. Akit érdekel, hogy miért ne olvassa el a blogomat!!

    Kitartást Juca neked is:)

    Puszi

    VálaszTörlés
  6. Dóra, én olvasnám a blogodat. Mi a címe?
    Juca, megint és én is csak sok erőt és kitartást kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  7. ez így van, az otthon dolgozó szülő semmi jót nem jelent... és az előző au pairrel való beszélgetés sem! erre nekem sajna saját tapasztalatból kellett rájönnöm... az a durva, hogy mostanában egyre több rossz tapasztalatot olvasok, hihetetlen :S és elmondom hogy az sem jó ha már sokkal korábban megvan/kiválaszt(od) a család(ot) (nekem 4 hónappal előtte megvolt...mégis pofára estem)
    viszont januártól megint au pairkedem szóval az én kedvem nem vette el még az sem hogy az én szobámban svájcban nem volt ablak és a pincében volt!!! stb

    VálaszTörlés
  8. Lehet hogy csak egyre válogatósabbak vagyunk... :D Egyébként csak hogy meghazudtoljalak titeket :P : ha tudni akarjátok hogy miért JÓ, ha otthon van az anyuka, olvassátok el a blogomat :P A távollakósban egyetértek és az exaupairessel is. Neki nem volt gondja a családdal. Nekem annál több... Kinek mi.. Szerintem általános tanulság, hogy először saját magaddal legyél tisztában és ahhoz viszonyíts, hisz te leszel az au pair nem más. Csak te tudod eldönteni hogy NEKED mi a jó! :-)

    VálaszTörlés
  9. Remelem hamarosan jobban leszel Juca, alakuljon akarhogyan is. Lehet annyira felkeszultel, annyira eltervezted, hogy mar nem jonnek spontan a dolgok.. just let it be!

    A kepek meg szornyen jok!! Igy tovabb!

    VálaszTörlés