2011. július 17.

"Just get busy!"

Nagyon sok minden történt a héten, de mikor haza érek sosincs erőm bejegyzést írni, mert mindig a fotószerkesztéssel kezdem és általában bealszok közben. Sajnos a napok már összefolynak de igyekszem pontos élménybeszámolót adni:).

Vmelyik nap Rozival találkoztam, úgy volt elmegyünk a High-line-ra (http://www.thehighline.org/) ami a város felett húzódik, régen vonat járt arra, de felújították és parkot csináltak belőle, ami elég impozáns.




 


Majd úgy volt, hogy visszamegyünk Brooklyn-ba Adolfinához aki egy másik aupair és hárman elmegyünk egy bárba. Míg vártunk rá Rozival kicsit elidőztünk a Brooklyn Bridge Parkban. Ide szerintem minden héten elfogok jönni, mert gyönyörű hely. Ha jól tudom minden második héten filmvetítés van, ami ingyenes.










Szörnyen fogalmazok,, semmi izgalmas tudom, elnézést kérek mindenkitől emiaqtt...De ígyis feszegetem a határaim. Tehát miután megjött Adolfina, felmentünk hozzá. A ház amiben lakik közvetlenül a Brooklyn Bridge mellett van, not bad! Az ablakból rálátni. Beléptünk a lakásba és azt hittem megfagyok, egy jégverem az a lakás, jaa és csak 1 ablaka van az egééész lakásban. Biztos nem tudnék ott élni. Szóval végül nem mentünk sehova mert már hulla fáradtak voltunk, olyan 12 felé elintultunk Rozival hazafelé. Sajnos a metró ami kellett nekünk nem ment, így egy számomra elég ijesztő városrészen kellett átsétálni, de túléltük:) Hihetetlen milyen kontrasztok vannak egyes kerületek között. Egyik pillanatban milliárdokat érő lakások mellett megyünk el, majd feketékkel teli utcákon... Bár én kissé eltúlzom az egészet, Rozi szerint és mások szerint is tök biztonságos mindegyik rész amikben mi járunk, persze köztudott, hogy vannak városrészek ahol nem szabad este sétálgatni.

Másnap korán keltem mert egész nap Ágival voltam.Napról napra egyre több szót tud már kimondani. Reggelente először elmegyünk a játszótérre, a kedvenc részem mikor hintázni akar mert akkor rengeteget mosolyog, nagyon élvezi. És legalább ilyenkor hihetem, hogy nekem szól az öröme! Majd irány a Prospect Park ahol általában bealszik. Délben egy kis snack. Szörnyű, ebédre snack-et eszik mindenki!Semmi leves, egy vajaskenyér. NEM! Helyette snack, vmi chips vagy hamlet és gyümölcs. Szerencsére az "én családom" nagyon egészségesen él így nem kell idegesítenem magam rajta. Majd hazamegyünk és játszunk amíg anyuka haza nem ér.

Szombaton úgy volt bemegyek vásárolgatni egyedül de elég nehezen keltem fel majd ráadásként ismét rám tört az érzés, hogy "haza akarok menni, most!". Már azt hittem kezdek helyre jönni...azért vmikor sikerült elindulnom a városba, de mivel úgy volt, hogy Rozi boat party-jára megyek a Central Park-ba alig jutott idő nézelődni. Egyenlőre nem sok kedvem van shoppingolni. Bementem a Macy's-be, H&M-be, Forever 21-ba és egyszerűen semmi nem tetszett!!!Nem volt semmi ami az én stílusom lett volna. Majd az American Eagle-ben vettem pár polót meg Rozinak egy karkötőt. Azt tudni kell, hogy én nekem csak azok a ruhák "tetszenek" amit tudok hordani, hiába látok egy édi felsőt ha tudom rajtam nem állna jól.
Roziékkal a nagy réten találkoztam, ahol vártunk még pár lányt de nem nagyon jöttek. Már másfél órája vártunk rájuk és még mindig semmi. Rozi békésen ül, mire megkérdezem, hogy írt-e nekik üzenetet, persze hogy írt, sőt meg is csörgette, semmi válasz nem jött töle. De itt nem módi pontosnak lenni, vagy jelezni ha késel.....Ez halál komoly! És ezen senki nem borul ki, teljesen normális. Jó lehet, hogy ez csak az aupair lányokra vonatkozik, de had általánosítsak, végül is azt írok le amit akarok hahahha. Vannak itt olasz/brazil/lengyel/izraeli lányok a németekről nem is beszélve. Mivel mindenki más kultúrából jött ezért rettentő rugalmasnak kell lenni. Ami nekem nem lesz könnyű, de hasznomra fog válni eme folyamat mindenképp!

Elindultunk a csónakház felé, ahol elég hamar sorra is kerültünk. Fizettünk, csónakba beszállás. Közben írtak a késős lányok, hogy 10 perc és ott vannak, de mi már addigra a csónakban voltunk.









 





Nagyon jól éreztem magam! Nagyon sokat köszönhetek Rozinak, hogy egyre inkább helyrejövök! Majd a többi lány elment egy búcsúztató buliba, ahova nekem már nem volt kedvem menni, így fogtam magam és vissza mentem Brooklynba - Park Slope-ba, ahol a kínai étterem felé vettem az utam és ettem egy jót!

Vasárnap vitorlázni mentünk a családdal és Rozi családjához voltam hivatalos magyar-vacsira:). Mivel minjárt lecsukódik a szemem ezért inkább jöjjön néhány kép:



















Csirke-pörkölt nyámm



A család tortája

Hamarosan ismét jelentkezem!

Puszilok mindenkit!

J

6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Már nagyon vártam egy ilyen gazdagon illusztrált bejegyzést :) Nagyon tetszenek a képek és jó végre tudni,hogy azert helyrejottél..Jó sokat jossz mész akkor..Már vannak ilyen hétvégi kirándulós tervek vagy még korán van hozzá?
    Szép napot!
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a képek :-) Csak így tovább, és hamarosan Dórával mi is csatlakozunk :-)
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Erika, csatlakoztam a rendszeres olvasók táborához a blogodon. :) Dórának van blogja? Szívesen olvasnám. :)

    Csak így tovább Juca! Meglátod, megszokod majd kint. :) A host kislányod, hogy-hogy Ági? Vmiről lemaradtam? Magyar anyuka/apuka van?

    VálaszTörlés
  4. Bianka, még nem tudom mikor megyünk CHicago-ba egyenlőre várom Dóriékat.
    Évi2: Ági=Agnes, ő a 2 éves kislány, ami nem magyar név, de én magyarosan írom, thats all.

    VálaszTörlés
  5. Értem. A magyaros írás miatt gondoltam, hogy a kislánynak magyar lehet anyukája vagy apukája.

    VálaszTörlés
  6. Szia Juca!!

    Nagyon szépek a képek, úgyhogy már én is kezdem várni, hogy ott legyek:) Élvezd New York Cityt, hiszen nem mindenki élhet ott:) Hamarosan én is megérkezem, aztán Erika is és irány Chicago és a többi felfedezésre váró hely:)
    Puszi

    VálaszTörlés