2011. július 14.

- Better days -

Jelentem sokkal jobban vagyok! Azóta találkoztam Rozival is, meg ügye a britt Lacey-vel, ilyenkor sokat segít ha "busy" vagy. Pedig jobban esett volna csak itt ülni a szobában és keseregni ha ha. 

Kedden Rozival találkoztam, elmentünk egy Thai étterembe. Ahol várni kellett egy kicsit, hogy asztalt kapjunk. Szerintem megint belenyúltam, mert vmi csirkés-gombás-paprikás-hagymás izét kértem, ami úszott a zöldség levében. Nem vagyok 5 csillagos séf, sőt semmilyen séf nem vagyok de szerintem ez elég amatőr. Előételnek tavaszi tekercseket ettünk, nah az ízlett!!! Szerintem még adok pár esélyt ennek az étteremnek, annak ellenére, hogy Rozi kajája is úszott a zöldséglében, milyen lehet egy leves?:))) Majd lementünk a partra és csináltunk pár fotót:
Brooklyn Heights



Manhattan a távolban


Szerdán Agnes-el (2 éves kicsilány) voltam egész nap, reggel elmentünk a játszótérre, ahol hintáztunk, lufiztunk, pancsoltunk, majd pelentkát cseréltünk ami nem egyszerű, ha nem akarja felhúzni...Majd elmentünk a Prospect parkba ami egy gyönyörű hely, van ott állatkert, botanikus kert, tavacska csónakházzal és még sorolhatnám. Nem a legtisztább park de ettől most tekintsünk el, hiszen New York City-ben vagyunk. Ágival elmentünk az állatkertbe, ahol kicsit elidőztünk, kacsákat etettünk, pelust cseréltünk. Ja mindeközben két órát gyalogoltunk, csak én, Ági baba nem:))) Úgyhogy várható, hogy otthoni pajtásaim manöken-vékony juca-t kapnak vissza haha.




Késő délután elmentünk Rozival és Annaval(spanyol aupair) kicsit vásárolgatni a Forever 21-be. Hát nekem nem nagyon tetszettek az ottani ruhák, lehet ha más hangulatban megyek oda akkor más lesz a szitu. A Time square-nél voltunk így csináltunk pár képet az új fényképezőmmel, nagyon jó kis gép, kicsit lassabb mint az előző de szerintem sokkal jobb mint a canon, pedig az eladó azt mondta ne vegyem meg mert szar.


Nem lesz a kedvencem a time-square, mivel állandóan tömeg van, de itt éreztem talán először, hogy "wow Manhattan"-ben vagyok!! Majd Rozitól elbúcsúztunk olyan 10 körül és Anna-val elindultunk keresni vmi helyet ahol ehetünk. Találtunk egy pizzériázót, én 3 falatot ha ettem belőle nagyon rossz volt, majd fagyizni is bementünk ahol én cheesecake-et választottam dióval, de a következő sarkon kidobtam a kukába:)))) Nem mondom, hogy nincs jó kajájuk, szerintem én mindig olyan választok amit nem szeretek. Na szóval ekkor már 11 óra volt, irány a metró. Anna-nak a C train a jó nekem az F, de mivel még nem nagyon tudja hogy járnak a metrók ezért segítettem neki, elkísértem az ő metrójához.Viszont a metrójegyemet vmiért nem fogadta el a gép a bejáratnál, a jegyautomatánál meg elég hosszú sor állt. Adott 2 automata, az egyiknél "no cash" a másiknál nem lehet egy útra venni. Cool. Nem egyszerű itt a jegyvétel, de vettem egy 20 dollárosat ami kitudja meddig jó....Anna odaadta volna az övét, hogy azzal bemenjek, de időkorlátos volt. Az azt jelenti ha jól tudom, hogy használat után el kell telni egy kis időnek, hogy újra lehessen használni. Kb. 20 perc múlva meg is volt a jegy irány a metró, vártunk vagy 15 percet, a C train sehol, csak A-k jöttek, így gondoltam menjünk el azzal valameddig lehet a C-vel valami baj van. Elmentünk vele vissza Brooklyn-ba a Jay steet-ig ahol a C-re és az F-re át tudunk szállni. A C-még mindig nem jött. Az A train expressz járat ami azt jelenti, nem mindenhol áll meg, a C -train helyi járat, így Anna-nak az lett vna jó. De a C nem jött. Megkérdeztünk vkit, aki felvetette, hogy talán az A átváltott helyi járatra, ekkor már hajnali majdnem hajnali 12 volt. Cool. Mért nem tudják ezt valahova ki írni? Lehet, hogy neten írják, de nekem nincs netem!!!!!Anna sikeresen hazaért és én is. Reggel fél 8kor keltem hulla fáradtan, de szerencsére ma nem kell sokat dolgoznom, így nagy lelkesen vártam a szerelőt aki a wifi elosztót megnézi. Már a szobámból írom a bejegyzést!!Van netem!!

Pénteken cluster meeting lesz a Prospect Parkba, már nagyon várom!
Puszilok mindenkit odahaza, és KÖSZÖNÖM a sok lelkesítést, most már lesz időm válaszolni a kérdésekre!:)

6 megjegyzés:

  1. Szia Juca!

    Orulok,hogy vegre ilyen pozitiv bejegyzest lehetett olvasni:) Remelém,hogy lassan minden rendbe jon csak adj idot magadnak. Elég kiábrándito amiket a kajákról irsz :D vagy telleg annyira rossz az amcsi kaja,vagy neked sikerul rosszu valasztani..:D

    Fel a fejjel,erezd jol magad es sikeresebb valasztast a kovetkezo kajalasnal :)

    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Jo vegre egy kepet is latni rolad Juca :) Bajos az arcod es a szemcsid is cuki.

    Nekem tetszett a Times Square. Nem maga a sok ide-oda repkedo hirdetes, tolongo embertenger, dudalo taxi vagy uvolto arusok miatt, hanem maga az a tudat es a pillanat, hogy ott ultem es ott. Tartottam tole, hogy mire odakerul a sor, hogy magam is lathatom elobe mindezt nem fog tudni megragadni cseppet sem, s logo orral kullogok majd vissza a hotelbe, de nem igy lett. :)

    Jo szorakozast a talin! :)

    Jo latni, hogy jobban erzed magad!

    VálaszTörlés
  3. Szia Juca:)Örülök,hogy jobban vagy:)Jó látni a mosolyt az arcodon:)Érezd jól magad,csinálj sok képet,fedezd fel a várost,élvezd az életet:)
    Puszi:Mariann.

    VálaszTörlés
  4. Jókedv és boldogság - ezt már szeretem! Elég mozgalmasan/izgalmasan és kevésbé unatkozósan telnek a hétköznapjaid is, ez így van jól. Méltó "utódja" leszel Csilliéknek... :)
    A képek rettenetesen jók, ahányszor rájuk nézek, annyiszor dobban nagyot a szívem...hehe :)
    Szép hétvégét Juca!
    Puszi,
    Vivi

    VálaszTörlés
  5. Jó lett a bejegyzésed :-) A thai konyháról tényleg ne mondj le, én imádom, és ha szereted az egzotikus ízeket akkor próbáld ki a tom yan levest :-) csirkével kérd, és ha nem szereted annyira csípősen, akkor kicsi csípőssel kérd :-) Ja, és nem mindent lehet a levesből megenni, de isteni íze van :-)
    Így tovább és gyűjtögesd a helyeket amiket majd megmutatsz nekem is :-)

    VálaszTörlés
  6. Szia Juca!

    Végre jobb a hangulatod, aminek nagyon örülök:) Már kezdtem kicsit aggódni!
    Én is kriminális vagyok ha ételekről van szó, de majd Philly ben kitapasztalom mi a jó, amire odaérsz:)

    Nemsokára tali!

    Take it easy!!!!

    Puszi

    VálaszTörlés