2011. július 7.

1 nap - orientáció

Reggel 5kor mindig kidob az ágy, így ilyenkor írom a bejegyzést. Már nagyon vártam a reggelit mert Ritus agyon dicsérte, hogy mennyire bőséges:). Sajnos óriásit kellett csalódnom, aki ismer tudja, hogy nekem fontos a kaja, imádok jókat enni, és ha éhes vagyok ingerült leszek :)) Vmit nagyon gyorsan ki kell találnom, ínséges idők jönnek. Ugyanis itt valamit nagyon elrontanak....Csilli által imádott bagell sem nyerte el a tetszésem, ugyanis ÉDESSSS!!!!És reggelire nem volt más mint bagell, philadelphia sajt, vmi vágott gyümölcsök és ennyi!Jah meg vmi forgácsos műzliű!Kész voltam!!!Hol a felvágott?Valami zöldség??? Jaaa, ők azt ebédre eszik!WTF???Ugyhogy pirinyót éheztem, de szerencsére Jucika nagyon rafkós és hoztott magával 2 csomag ropit, így tudtam reggelizni vmi sósat. De vannak akiknek ez ízlik, jó nekik. Ági szerette a bagell-t, nem tudom lehet idő kell nekem míg feldolgozom, hogy ezek itt só helyett cukrot tesznek a péksüteményekbe.

Nah aztán orientáció, én már jó előre felkészültem a sarkköri hőmérsékletre, 2 vékony pulcsi, sál, zokni. Reggel még semmi gond nem volt. Sandee az előadó valami fantasztikus, olyan hihetetlenül ad elő minden szituációt, hogy fetrengünk. Voltak momentumok amiket gondoltam megosztok majd veletek, de hála az edzett memóriámnak, már nem sokra emlékszem belőlük hahah. 

Ebéd!Ekkora már nagyon éhesek voltunk, én külön reménykedtem most talán lesz esély rá, hogy megszeretem az "amerikai konyhát", mivel "amerikai mexikói" kaja volt a menün. Nem volt rossz, de a taco amit adtak műanyagízű volt (mondjuk az otthon is olyan, sosem eszem). Szerencsére mindig van rizs, hála ázsiai barátainknak, így elvileg ha minden borul rizst eszek rizzsel, Igaz Rita?:)))) Innivalónak Cola van, amit persze Jucika nem szeret, sosem iszik, de most alkalmazkodom....van egy hűtő a portánál, ott fogok ásványvizet venni....


A délutáni orientáción már elviselhetetlenül hideg volt, de jelzem csak mi magyarok éreztük így meg még néhányan. Ugyanis volt aki rövid gatyában és rövid pólóban ült végig... Én azért merészkedtem rákérdezni Sandee-nél, hogy van-e lehetőség rá, hogy lejebb vegyük az AC-t? Azt mondja kell ez a hideg, vagy különben elalszunk! HAHAHA no comment. Nem nagyon érezzük a nyarat így hogy majd meg fagyunk egész nap.

Mielőtt elfelejteném, kaptam ajándékot a host családomtól, és a consuleremtől (aupairek brooklyn-i védőszentje:), egy édi fotót Agnes-ről és Evelynről, és vmi míves csokit. Sajnos a lányokról nem lehet képeket felrakni, mert törvénybe ütközik, de elmondhatom nektek hogy Agnes a 2 éves kislány valami tünemény. Épp áll egy hatalmas félig megmajszolt csokitorta felett, keze, szája körül teljesen csokis és olyan arcot vág mint aki arra készül, hogy belefekszik a tortába:)))) Imádom már most! Tuti sok gondom lesz vele, mert elvetemült egy arckifejezése van:)))

Vacsora!Pizzaa várható, éljen!!!!Óriási sor, mivel kb. 160 éhes szájat kell megetetni. Jucika már nagyon lelkes, hozzák az óriás pizzákat és elég jól néztek ki, én valami pepperónisat kértem mert az volt a szimpi így külalakra. Első falat.....édes a tésztája....Pár falatot ettem belőle, aztán annyi. A németeknek körülöttünk ízlett és Ritának, Áginak is, hiába, én vagyok csak ilyen finnyás.
Szerencsére volt kitéve tésztasaláta ami nem mellesleg a kedvencem, nem nagyon lehet elrontani. Bár az olasz csajszi Martina szerint, a tészta itt pocsék. De nekem ízlett végre valami, így repetáztam a tésztasáliból jócskán.



Este úgy volt, hogy lemegyünk a lányokkal a GYM-be, de annyira fáradtak voltunk, hogy inkább a szobánkba maradtunk és dumáltunk. Viszont ma elmegyünk a helyi Target-be, mert kell ezt-azt vennünk. És végre kicsit izzadhatunk is az úton hahah.

Sajnos a laptopommal történt valami az út során, mivel néha kikapcsol ha hozzáérek a töltő kábeléhez. Imátkozok, hogy működjön mert szeretnék újat venni!Ha valakinek van ötlete mért nem működik a Blackberry-men az internet annak nagyon örülnék, felcsatlakozik a wifin, de még is azt írja ki, hogy nincs net. Annyira nem vagyok kibukva mivel itt a laptop és mindenkivel tudok skypon beszélni, de lassan jó lenne beizzítani kicsi bb-met is:)

Puszilok mindenkit odahaza...!!



13 megjegyzés:

  1. Végre sikerult elcsípnem az újabb posztot :) Kissé fanatikus lettem :D egyebkent nagyon tetszik ,végre kaptál hírt a host családod felol is.Nemsokára már ugyis találkozol veluk eloben ,hogy erzed magad emiatt?Nem tudom elképzelni milyen az amerikai kaja mindenhol azt olvasni,hogy edes.További szép napot!!puszika

    VálaszTörlés
  2. Haha, ismerős érzés az alig eszünk valamit és azt is fordított sorrendben. Egy példa: nálunk is két szelet mozzarella az ebéd egy paradicsommal XD Egyébként a blackberry nekem ugyanezt csinálja. Valami olyasmit regéltek nekem az üzletben, hogy a netet csak belföldön tudod használni és a wifivel is gondok vannak kinnt... Vegyél bele amcsi kártyát ha eddig nem tetted volna, vagy nem tudom hogy műkszik, pláne a net mert arra meg elő kell fizetni... :S Elég szar ügy, nekem is sok gondom van vele, de te legalább előfizették az instant cucmákra... puszii

    VálaszTörlés
  3. Sandee nagyon cuki,nekem is o tartotta az orientaciot. A kaja szerintem is pocsek volt,en a mexikoitol rosszul lettem. :) Irany a Tarzseeee! :) Jo kis hely az :) helyi tesco csak kicsit jobb

    VálaszTörlés
  4. Szia Juca! Jókat derültem amikor olvastam, hogy nem sok minden ízlett eddig a kosztból :P Szóval akkor ezen a téren nem sok jóra lehet számítani... :) Nekem mondjuk a rizs nem lenne életmentő, mert kifejezetten nem szeretem... Amúgy milyen volt maga a repülés, voltak necces szituk? Vagy nem volt annyira para? :) Pussz

    VálaszTörlés
  5. Juhéééé..!!!

    Örülök, hogy megvagy és minden ok (többé-kevésbbé :D)

    Akármi is van vedd fel a "rózsaszín" napszemüveget és akkor minden oké lesz!

    Élvezd New York-ot és szép évet kívánok!

    Fruzsi

    VálaszTörlés
  6. Jucám,

    Örülök hogy minden rendben. Sálat, sapkát fel, és nem fogsz megfázni :)

    A bagel ízére nem emlékszem az orientáción. Lehet hogy nem volt annyira jó. (Bár én nem vagyok annyira válogatós. Ami nem hús, azt megeszem :) ) Amúgy a kedvenc bagel-t árusító üzletláncom a "BAGEL DELIGHT", Brooklynban fogsz találni többet is ebből. Itt vannak a legfinomabbak bagelek. Keress rá a neten. Van ami sós. (Valószínűleg Stamfordban az au paireknek a legolcsóbb, nem frissen sütött bageleket vették...)
    A pizzát sem ebben a városban fogod megszeretni úgy látom, de nem baj, mert a cityben isteni, eredeti olasz recept alapján készült pizzákat fogsz majd enni! Amúgy mióta hazajöttem, nem ettem jó pizzát...:( Az itthoni négysajtosak katasztrófák... Lehet hogy nyitnom kellene egy pizzériát?!

    Dorothynak volt Sandy az orientációs előadója, és ő is nagyon dícsérte. :)

    A Blackberry-vel kapcsolatban semmi tippet nem tudok mondani. Én csak laptop-on neteztem.

    Puszillak, sokat gondolok rád

    VálaszTörlés
  7. Csilli! Már Évi blogjában pont érdeklődtem felőled. :) Örülök, hogy a Te kommentedet is olvashatom. Remélem, jól vagy!

    Juca! Akkor én is gondban lennék a helyedben. Vagy ki tudja. Ugye ízlések és pofonok. De én itthon is válogatós vagyok. :) Én sem szeretek, meg nem is tudok éhesen bármit is csinálni, de lehet inkább éheznék, mint olyan kaját egyek, ami nem ízlik. :P
    Majd írj arról is, hogy a családnál mit eszel, illetve nekik milyen szokásaik vannak. Minden jót továbbra is!

    VálaszTörlés
  8. Szia Juca!

    Örülök, hogy épségben megérkeztél:)

    A légkondi katasztrófa, tudom tavalyról, de ez van...sapka,sál, kesztyű :D
    Az ételek nekem sem ízlettek kifejezetten, de meg kell szokni:))

    Vigyázz magadra és nemsokára talizunk:)

    Puszi:)

    VálaszTörlés
  9. Hihetetlen vagy :-)
    Mire én kijutok ezekről már nem is kell írnom, mert mindenki tudni fogja :-)
    Kitartás a kajákhoz és jó vásárlást (vagyis remélem, hogy jó volt :-))
    Nemsokára találkozunk :-)
    Puszi

    VálaszTörlés
  10. Nyugalom, majd ha kikerulsz az orientaciorol es befeszkeled magad a Citybe, meglatod, hogy van bosegesen jo kaja! :) S mag annyira nem is kell keresni. ;)

    Remelem nem korog nagyon a gyomrod. :)

    VálaszTörlés
  11. Szia Juca. Tök jó hogy elcsíptem a blogod, szinte még teljesen az utazás elején vagy,így követni fogom az írásod Csilli blogját is követtem, irigyellek:)
    Heni

    VálaszTörlés
  12. Szia Juca!

    Mi van veled?Már megérkeztél a családhoz?Remélem minden rendben.Azt hiszem mondhatom mindenki nevében,hogy már nagyon kiváncsiak vagyunk arra, merre jársz és mi van veled.Ha lesz idod írd meg nekunk is:)

    VálaszTörlés
  13. Szarrá röhögtem magam Zsudy :DDD <3 <3 Az édes tésztákon...annyira látom a fejed...mikor a csalódottság átrendezi arcizmaid :DDDDD BB-t oldd meg gyorsan pls :)))) Csók és könny, Mártusss

    VálaszTörlés