2011. október 26.

Holloween is coming!!

Bizony ma este itthon maradtam, enyhén szólva le vagyok égve:DDD max 1 dollárom, ha van:D
Ez a hét írtó lassan telik szinte minden nap 5x eszembe jut, hogy aznap milyen nap van...még sosem volt ilyen. Mintha lomha lassúsággal telnének a percek. Tehát még csak szerda van és már kedden elfogyott a pénzecském.  Megjegyzem ez rendhagyó, ilyen se történt még velem... nah ezen sok különös dolgon felbuzdulva gondoltam megleplek titeket egy spontán bejegyzéssel ha egyáltalán van aki még olvas:)))

Múlthét szombaton megleptem magam egy 1-hetes metróbérlettel (30$), amitől valamelyest megkönnyebbültem, hogy nem kell mindig majd aggódnom az újratöltéssel (automatákon tudod a metrókártyád újratölteni) másfelől a pénztálcám meglehetősen könnyebb lett ezáltal. A tervem az volt, hogy unalmas délelőtti óráimban majd nekiindulok felfedezni egyedül az ismeretlent, hát hétfőn neki is indultam biza. Nem mondom, hogy élveztem, mert újra és újra rá kell jöjjek nem tudok egyedül elleni. Persze van, hogy idegesít a másik és legszívesebben magányba vonulnék de ez a városban lófrálásra nem igaz..mindig látni érdekes dolgokat a városban és nekem kell, hogy megoszthassam valakivel. Tehát hétfőn(ha jól emlékszem), eljutottam a Bergen streetig itt brooklynban, sétálgattam sétálgattam, szembetalálkoztam Rozi barátnőjének host családjával akik mellesleg híres színészek..neveket ne várjatok tőlem. Majd betértem enni egy dubla csokis brownie-t de már ott frusztrált lettem mert realizálódott bennem, hogy üres a pénztálcám. Így szomorúan hazaindultam tudván, hogy otthon sem leszek boldogabb haha. 



Délután mentem Evelynért és elmentünk a játszótérre mivel még jó az idő ezért igyekszem minden nap elvinni főleg, hogy az osztálytársai is ott vannak. 30-an vannak a nyuszicsoportban(osztályuk megnevezése), ebből mindössze 4-lány van!!!Durva eléggé. De Evelyn jól kijön a fiúkkal, kergetőznek, szörnyeset játszanak, nem kellenek ide lányok! Van az osztályában egy tünemény kisfiú aki hihetetlen ennivaló!!!Bennet a neve, mindig fülig ér a szája ha meglát és olyan édin fut mint az atom anti vagy mint egy rajzfilm figura, mindig szomorú vagyok ha nincs a játszótéren, úgy lehet gyerek szerelembe estem:D 
Nahjó elmebeteg Jucát elteszem a szűkebb baráti körnek.
Hétfőn-kedden ugyanazt ebédeltem. Vettem grillcsirkét csináltam rizst borsóval(rizi-bizit) és pirítottam kelbimbót, jajj imádom a kelbimbót!!! Sajnos nagyon sokat költök ennivalóra, éppen ezért nem tudok nagy shoppingolásokról beszámolni soha. Sokan biztos tudjátok, hogy szeretek enni. Nem tudok mirelit kaját enni minden vacsorára, sem konzerv leveseket enni ebédre akármilyen oranikusak is. A család meg nem nagyon vesz nekem kaját, bár lehet, én vagyok a nyuszi és a sarkamra kellene állom, de párszor már próbálkoztam és kértem hozzanak ezt azt a boltból….nem sok minden valósult meg belőle. Meg van az okom amiért nem erőltetem ezt a témát, majd pár hónap múlva megtudjátok!
Ma reggel mikor apukával elvittük a lányokat a suliba kértem, hogy ha megy boltba vegyen kávét nekem mert 4 napja nincs cöhhhh és bizony ez az alap szükségletem ami nélkül használhatatlan vagyok!(ezt már nem mondtam neki) Kérdi van-e pénzem, mondom nincs erre ad 20 dollárt, hidjétek el nekem az most sok és meg is lepődtem mily hálás volt. Persze vettem snacket a lányoknak, almát, meg kávét magamnak…hihetetlen, de ez a család nem sokat táplálkozik sajnos legnagyobb bánatomra.
A hétvégére Philly volt betervezve de rövid tanácskozás után és mivel Lacey és én is le vagyunk égve úgy döntöttünk nem megyünk, helyette elmegyünk szétsikoltozni magunkat ide:



Halloween, nem mondom, hogy értelmes dolog de 3 hete amikor megláttam az első ijesztő dekorációkat a házakon rájöttem, hogy tök jó dolog. Még több ok, hogy a szülők együtt töltsenek időt a gyerekeivel(tök készítés, dekorálás) és szórakoztatóak a díszítések. A Halloween-ra több hétig készülnek, én kb. 3 nappal előtte, ma kezdtem el gondolkodni milyen jelmezt is kéne venni. HAHAHA, miből???:)) Lacey-ékkel voltunk jelmezboltban és hát nem épp kedvemrevaló cuccokat árulnak az árakról nem is beszélve, egy ruha szett 30-100$. Úgyhogy gondoltam megleszek egy parókával és extreme sminkkel de a lányok szerint nem lennék szalonképes egy partyba hétvégén, ami el is vette a kedvem tőle. Találtam neten egy jó kis Slash parókát haha, gondoltam rockernek öltözöm, szakadt farmerom adott, már csak egy cilinder kellene de lehet így sem lesz kedvem szombaton elgyalogolni a getto közepére egy házibuliba. Még nem tudom, hogy mondom meg a lányoknak de biztos túl fogják élni hiányomJ.
Pénteken meg megyünk a sikoly parkba amit fentebb belinkeltem. Ezt rettentően várom, de lehet nem fogok tudni menni mert péntek este babysitternem kell mivel mennek anyukáék moziba. De sebaj, legrosszabb esetben egymagamban megiszok egy coronitat, pénteken már lesz pénzem ami már egy kisebb fénysugár az alagútban:).
Amerikában nagy a tudatlanság számítástechnika terén ezt több helyről is hallottam már. Minap anyukának a laptopja “omlott össze”:))))))))))))))))))))))) Kedvesen felajánlottam, hogy én megtudom javítani mert a kék halál esetét a legtöbben ismerik kis hazánkban hahahahahaha. Jajj persze nem élt szerény ajánlatommal így inkább bevitték a Best Buy-ba ahol mindössze 450$-ért szervízelték a gépet. SZERINTED????Annyiért veszek egy új gépet!!!!!Ha nem tud kinyomtatni valamit felhívják a help desk-et, amivel semmi gond nincs de meg sem próbálják feltalálni magukat nekem csak ez a fura….csak nevetni tudok a butaságon.



Még csak szerda és ti máris olvashattok mi ez ha nem egy csoda? Hamarosan jelentkezem:)



Puszi mindenkinek,

Csók az Uramnak

3 megjegyzés:

  1. Szia Juca,
    A napokban kezdtem el olvasni a blogod..meg sem álltam és az elejétől végigpörgettem mindent!
    Nagyon sok hasznos infóval szolgálsz az elején, ezek az új lányoknak elengedhetetlenek -és ahogy magam ismerem én biztos nem lennék ennyire alapos :) -
    További szép hetet,napot!
    Sara

    VálaszTörlés
  2. Nem csökkent az olvasóid száma, csak ritkábban írsz mint eleinte, és ezt tudva az olvasók is ritkábban ellenőrzik vagy-e. Ennyi.

    No money? Oh, velem is előfordult párszor NYban, hogy alig volt több 10 dollárnál az összes vagyonom(általában utazásra költöttem el). És a problémád is ismerős :). Még a mai napig emlegeti a családom és néhány NY-ban megismert barát, hogy "Évi, hogy állsz a müzlivel? Hahaha..."
    Szóval nekünk sem volt kaja, így kénytelen voltam inkább reggelire, ebédre, uzsonnára is müzlit enni(ha forgatás volt, volt még süti és muffin fúúj). Aztán estére a mama csinált vacsit(brokkoli mániás volt), ami nem volt elég, volt hogy nem jutott nekem(WTF???).
    Csak az utolsó hónapokba álltam a sarkamra és vásároltam be magamnak és közöltem az anyukával, hogy vennem kellett magamnak kaját mert itthon nem tudtam mit enni... és visszakértem a pénzt. Volt, hogy a 200 dolcsi helyett 450-et kaptam a hét végén, mert végül a gyerekeknek is én vásároltam, mert nekik is csak pizza lett volna otthon.
    A mama húzta az orrát, de ideadta a pénzt.
    Viszont ha belegondolok hány hónapon át szívtam és ettem müzlit egész nap.... omg, azóta is félem a müzliktől :).
    Ha hazajöttél, majd elmeséled nálatok mi a szitu ez ügyben, mert nagyon érdekel.

    Ha tudnék, feladnék neked postán egy adag paprikás csirkét nokedlivel + babgulyást + húsos palacsintát.... csak sajna lekapcsolnák és befalnák a vámosok :( :( :)

    Kitartást Juca! Szurkolok, hogy sok izgalom jöjjön a napjaidba és felgyorsuljanak azok.
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Én igazán nem értem ezt a kajás dolgot. Persze, más nép vagyunk, más szokásokkal. De hogy ne legyen itthon kaja, főleg, ha az embernek még gyerekei is vannak?! Hát az elképzelhetetlen lenne számomra. Meg ha jól tudom, akkor a host familynek élelemmel is szolgálnia kell... Akkor meg? Na jó, ez költői kérdés. Remélem, Juca, hogy azért jut majd mindenre, amire kell. :)

    VálaszTörlés