2011. október 12.

Chicago

3 napot töltöttünk Chicagoban. Laceyvel a britt lánnyal és Rozival indultam útnak szombat reggel. Minden tök simán ment, metró vitt be a városba a reptérről így kb. 10 percet gyaloglással ott voltunk az álom hostelben:D. Nem vagyok egy nagy rajongója a hosteleknek de hát ezt is ki kell próbálni egyszer:). 3 hónappal ezelőtt amikor szállásért kutattam sajnos csak ez akadt mivel pont erre a 3 napra esik egy nagy marathon, művészeti fesztivál így a szabad szállások csak korlátozottan mondhatni abszolút nem voltak elérhetőek...egy 2 csillagos szállodába 100USD/éj volt a legkedvezőbb ár. No way!
Na de megérkeztünk a szállásra és mivel csak 3tól lehetett becsekkolni ezért széfbe tettük a táskákat és neki indultunk felfedezni a város! IRTÓZATOSAN szerencsénk volt ugyanis az ősz legmelegebb hétvégéjét fogtuk ki, az utolsó nyári napokat!!!!22-25 fok volt, se szél se fuvallat!!!!

Tekintve, hogy a blogom nem úti kis könyv nézzétek el nekem, hogy nem fogok részletes élmény beszámolót tartani. Chicago telis tele van gyönyörű épületekkel amikért élek halok és az, hogy egy tó mellett terül el valami kettős érzést ad a városnak. Számomra felfoghatatlan volt, hogy az a szép kék víz az bizony egy tó, ha ránéztem mindig Maine jutott eszembe ami telis tele van tavakkal ahova az ember leginkább megnyugodni megy. Hát itt egyszerre érzed a pörgős várost és a "béke sziget" feelinget. Mesés. Minden utca sarkon szaxofonos játszik persze többször is előfordul, hogy ugyanaz az ember haha. Downtown tele van kamu hajléktalanokkal vagy épp igaziakkal. És az emberek sokkal kedvesebbek persze ez lehet csak az én véleményem:) A magasvasút vagy hogy hívják a metró ami nem a föld alatt megy, nah annak aztán van feelingje. A házak között tekereg kanyarog, olyan érzés kicsit mintha lebegnél a levegőben.:))
Chicago-t NYC-al tudom összehasonlítani hisz két nagyvárosról van szó. Hát ég és föld!!!!Rettenetesen örülök, hogy nem Chicago-ba kerültem!!!!NYC nincs még egy a földön és éppen ezért talán nem is lenne illendő összehasonlítani a két várost de én biza megteszem.

Chicago NYC-hoz viszonyítva rettenetesen tiszta város, alig látni bevándorlókat, a metrók tisztábbak, egy percre sem éreztem, hogy veszélyben lenne a nyakamban lógó fényképezőgép. Chicagoban vasárnap megáll az élet, semmi nincs nyitva....hosszas sétálgatás után találtunk egy McDonald’s-t. NYC után nekem Chicago panorámája nem sok élményt adott. Talán több napot kellett volna eltöltenem ott de egyet biztosan tudok, sosem cserélném le NYC-ot Chicagora. Nincs az a pénz. A Central Park, a felhőkarcolók tömkelege az érzés, hogy egy hangya vagy a sok közül, az izgalom a metrón, mocskos utcák:D Nekem ezek mind kellenek!!!!!

A szállásunkra visszatérve, első este kedves szobatársakat kaptunk értsd. 11 után nyugovóra tértek. Másnap este mikkor visszaértünk a szobánkba már mindenki elment csak mi maradtunk 3an. Nagy volt az öröm:D Mondogattuk, csak ne hogy betoppanjon egy kínai tinicsapat...hát persze, hogy 1 órára rá, 4 kis kínai már ott is volt. Egyetemisták voltak elvileg, de az öltözékük alapján én inkább más utcai munkaerőnek lőttem volna be őket hahaha. Kicsit kiábrándultam a kínaiakból ezen a hétvégén....elég faragatlan módon viselkedtek, az egyikük hajnali 1kor állt neki hajat szárítani mit sem törődve az 5 alvó egyedre. Arról nem is beszélve, hogy a csaj papucs híján a tűsarkújában járkált fel s alá. Óriási szerencséje volt, hogy az "okos hajszárító" 10 perc után leállt és hiába dugdosta ide oda a konnektorban nem indult újra...Másnap reggel már mind fent voltunk 3an, reggelire készen mikor egyesével sorjában megszólalt az ébresztőjük de ők mit sem törődve aludtak tovább:D

Nahjó tehát Chicago nem volt rossz, 10ből 6-ot adok neki:D





















Blogírás: Kezdi kikezdeni a türelmem a blogspot. A fotó feltöltés valami idegölően lassú és sajnos a gépem haldoklik...tudom rengeteg szabadidőm van, de amikor 4 órát vesz igénybe, hogy 50 képet megszerkesszek akkor nem mindig van kedvem hozzá, és mikor a szövegírás is nagyobb kihívás a gépemnek akkor bizony inkább más elfoglaltságot keresek mint hogy itt idegesítsem magam.

Puszilok mindenkit, próbálok sűrűbben írni.
Kisses to my Love M. (see you soon)

5 megjegyzés:

  1. köszönük az élménybeszámolót, imádom a képeidet, fantasztikusak! Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.

    VálaszTörlés
  2. igen-igen, a képek szuperek, tartják a színvonalat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper, szeretem a blogodat!! :))))

    VálaszTörlés
  4. Szia Juca!
    Szuper beszámoló, szuper képek :).

    New York természetesen New York. Chicago-val annyi a "közös" bennük, hogy az egész USA-ban Chicago az egyetlen city amit New York-hoz lehet hasonlítani, mert a többi city aztán tényleg nagyon-nagyon más :).

    Szuper, hogy eljutottál Chicago-ba is és kipróbáltad a magasvasút feelinget :D, na meg még egy lépéssel közelebb jutottál ahhoz a megállapításhoz, hogy New York-nál nincs jobb!!!

    Puszi, Évi

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikus képek! Imádom őket. Mi lesz a következő célpont nagyvárost illetően? :)

    VálaszTörlés