2011. december 13.

Meg 3nap & osszefirkalt kanape






 


Hihetetlen, elmondhatom, hogy neha az orulet hataran vagyok mert egyik nap szuperjo a masik nap legszivesebben azt kivanom bar sosem jottem volna ide a csaladhoz. Talan ez az aupair elet hatranya hallottam mas lanyok is igy vannak ezzel. Persze van esszeru magyarazat is ra. Host anyam hangulata eleg ingadozo...Rola meg nem nagyon meseltem. Kedves embernek tunik hisz mosolyog ha kell renduletlenul es ez itt a baj. Amikor elmondtak nekunk az orientacion, hogy a legeslegfontosabb h mindig beszelgessunk a host szulokkel, mondjuk el ha gondunk van es ne tartsuk magunkban. Hahahahaaaa a loszart!!!! Sejtettem en mar akkor is, hogy nem kerek ez igy. Amerikaik meg az oszinteseg????:))) Tehat a host anyukam nagyon kedves ember, es akar hiszitek akar nem, sok rosszat nem tudok rola mondani de amit tudok az engem erint erzekenyen tobbnyire. Turelmes ember, nem borul ki semmin es hihetetlen mod szereti a lanyait!!Ha rossz kedve van akkor is turelmes veluk, mindig tanitgatja oket es ugyel ra, hogy ne legyenek elkenyeztetve. De megse egy eletvidam ember, altalaban csak magan nevet masokkal egyutt nem tud, tehat nincs humorerzeke. Neha elgondolkodom milyen lett volna az itt toltott idom ha olyan csaladhoz kerulok ahol a szulok ertekelnek es erdeklodnek irantam. De abba hagyom a buslakodast hisz sok jo dolog is tortent velem.
Mult het hetfon vagy mar nem emlekszem melyik napon pontosan elloptak anyuka iphone 4 telojat a sulibol ahol dolgozik. Szegenyt nagyon sajnaltam, rohant is egy ujat venni mert h neki letfontossagu az a telefon....minek iphone 4et venni, ha nem is hasznalja ki??Mindig panaszkodik nekem h sok feluletet nem is tud kezelni rajta...mindegy amerikai. Masnap szabadnapot vett ki, hogy a megrendelt telefonert elmenjen az uzletbe. Tehat mivel apuka is off volt meg anyuka is szabadnapot vett ki ugy esett, hogy ket szulo boldogitott aznap itthon. De egesz jo napunk volt, mikor apuka anyuka egyutt van nagyon jofejek, nevetnek bolondoznak mintha mas emberek lennenek. Elmentek bevasarolni es kisebb sokkot kaptam mikor anyuka megkerdezte mit kerek a boltbol...utana meg 2x megkerdezte. Sokkos allapotban voltam igy csak par dolgot tudtam kinyogni. Jo napom volt. Hazajottek a bevasarlasbol de rohanniuk kellett Evelyn sulijaba szuloi ertekezletre igy a szatyrokat ott hagytak en meg felajanlottam, h kipakolom oket. Addig a ket lany dvd-zett. Nagy orommel vetettem bele magam a kipakolasba, vegre kaja a haznal....A lanyok ha jol emlekszem Nemo-t neztek. Azt tudni kell, h a konyha szembe van a nappalival mintha amerikai konyha lenne de azert 2 szobanak tunik. A konyhabol belatni a nappaliba direkt igy lett tervezve. Hat 15perc mulva megyek oda a lanyokhoz es latom, h Agi teljesen osszefirkalta a vilagosszurke kanapet fekete vastag grafittal ami olyan zsirkreta szeru. Azt hittem osszeesek.......Mivel a szulok nagyon erzekenyek a butoraikra es nem milliomosok, h hip hop ujat vegyenek. Megjottek a szulok es rohantam oda, hogy megmondjam vmi szornyuseg tortent. Hat nem lettek idegesek, de egybol hivtak egy karpit tisztitot. Aki masnap reggel ki is jott, azt mondta nem garantalja, h kiszedi de megprobalja. ES sikerult neki....300 dollart kert...aggodtam h kifizettetik velem de megkerdeztem par aupairt meg nannyt es mindenki azt mondta, h ne feljek ez barkivel elofordulhat nem fogjak kifizettetni.

Majd penteken amikor mikor vartam, h megkapjam a heti fizetesem kapom a hivast Susantol, a consuleremtol, hogy apuka hivta, hogy az ugynokseg kifizet-e valamennyit a kanape tisztitasabol. Mondom mi a fa*z???Mar mert fizetne az ugynokseg olyan karert amit nem az aupair kovetett el. Majd kozli Susan, hogy a host szuleim azt akarjak fizessem ki a tisztitas felet. Nagyon kibuktam, hisz nekik 150 dollar semmi!!!Nekem pont eleg volt, h ne tudjak ajandekokat venni az otthoniaknak. Nem erdekel, hogy duhosek ram amiert elmegyek es ezert gondoljak ugy megbuntetnek azzal, h most ramvertek 150$-t, innentol kezdve az utolso hetemen semmit nem fogok csinalni, itt az uj aupair.

Apropo, uj aupair....Kinabol jott. Es rettenetesen fura. Szombat este erkezett, de mivel nem voltam egesz hetvegen otthon, nem tudtam illendoen koszonteni. Vasarnap este elcsiptem, a jatekszobaban alszik amig el nem megyek, beszelgettunk vagy egy orat, nagyon aranyosnak tunt. Felajanlottam, h kikoltozok masnap h o bekoltozhessen, de mondta maradjak csak. Masnap hetfon el is kezdodott a nap...apuka hihetetlen turelmes volt a lanyaival eme reggelen ami ki is boritott, altalaban elveszti a turelmet 2 perc alatt es agresszivoskodik, mert kene most mast adnia csak azert mert itt az uj aupair???1 het mulva ugyis a regi idegbeteg apuka lesz. A vegen agyraka lesz a sok megjatszas miatt...Reggeliztettuk a lanyokat, muzli volt tejjel, kiontottem Evelynnek egy talkaba majd magamnak egy kicsit. Fogja a dobozt Oliva es egy nagy edenybe kionti a maradekot..jo sokat...Agi ott ul es neki mar nem maradt. Mondom magamban mivan?Ilyet nem csinalhat, foleg h az a fajta muzli ezzel el is fogyott, mi van ha esetleg Agi is olyat evett volna es persze h olyat akart.
Tehat egesz jo volt az elso reggelunk, elvittuk a lanyokat a suliba, majd Oliva-val hazajottunk(ez az amcsi neve:D).

Kerdeztem ker-e ham&eggs-et mivel azt csinalok reggelire magamnak, elfogadta de feluton jelezte o nem igy szokta enni:))Mondom ok, kulturalis kulonbsegek. Benezett a hutobe es latta, h ures. Mondom igen erre felkell keszulnie, de javasoltam neki irjon listat miket ker a boltbol mert a host csaladnak bizony meg kell vennie azokat. Na innentol kezdve megvaltozott a csaj. Mentem le ebedelni, csinaltam pesto-s pastat megkinaltam belolle, majd kerdem izlik-e. Mondja, hogy nem igazan, majd elovette a ketchupot es jol leontotte vele a pesto-s pastat fujjjjjjjjjjjjjjj. Mar vagy 15 perce nem szolt semmit amikor viccesen megjegyeztem, hogy nem tul beszedes. Erre o, hogy majd ebed utan beszel, most eszik. Mi van????:))) Nah ebed utan mentunk Evelynert de egesz uton hozzam se szolt. Fura lany, meg elso talalkozasunkor meselte, mikor rakerdeztem fog-e majd ismerkedni masik aupairekkel. Mondta, hogy mar mert ismerkedjen. Majd ha a cluster meetingen valakivel szobaelegyedik akkor lehet talalkozik vele...kerdem es akkor mit csinalsz szabadidodben. Hat, alltalaban a szobajaban szokott lenni es tv-zik. MI VAN???????A masik nagy szenvedeje a shoppingolas. Ki akarja valtani majd az amcsi jogositvanyt mert azzal tud ilyen Macys kartyat csinaltatni...nah mondom atya eg.Este a szituacio a kovetkezo, ulunk a lanyokkal meg vele a tv elott es dvd-zunk. A ket lany megunja es kimegy a konyhaba jatszani, Oliva fogja es felhangositja a tv-t, hogy tovabb nezze.......En meg latvanyosan felkeltem es kimentem a lanyok utan, mivel egy aupair dolga ez bazz. De Oliva-nak nem tunt fel nezte tovabb a tv-t:)))) Nah tehat nem szimpatikus...Jajj es azt meseltem milyen durvan csamcsog mikor eszik???Eszmeletlen,de ezt mar megfigyelhettem a kinai ettermekben, jellemzo es minden kinaira. 

Ma, kedd:

Lebetegedtem, este hajnalban ki kellett rohannom a mosdoba mert kikivankozott a tegnapi kaja. Majd onnantol kezdve nem is tudtam aludni. Nem szoktam beteg lenni foleg nem ilyen tipusu tunetekkel, de mar semmin nem csodalkozom itt:D Fura mod, mikor megfaztam itt USA-ban, es vert a hideg meleg, sosem volt lazam, es 1-2 hetig tartottak a tunetek. Ilyen otthon sosem fordult elo. A betegseg jott majd el is ment 2-3 nap alatt. Szerencsem van, h az uj aupair lany itt van mert reggel megprobaltam lemenni dolgozni de majdnem osszeestem a szedulestol, igy Oliva vitte el a lanyokat a suliba. Nem tudom mennyire zavarja ez a szuloket, h beteg vagyok. De gondolhatjatok, h egy polhafingnyit sem erdekel.
Az utolso napjaimat legfokepp Rozival es Adollal toltom, mar nem akarok olyanokkal talalkozni akik nem erdekelnek.
Adol & en


Adol & en

Adolfinaval

Rozival mexicoi kaja

Vegre long island-i Dorival is osszefutottam



A kovetkezo bejegyzest mar otthonrol irom, legyetek jok&puszik

5 megjegyzés:

  1. Az új au pair véletlen nem rematchből került oda, és Long Island-ről?
    Csak mert volt egy ugyanilyen nevű, kínai csámcsogós lány az orientációmon :D

    VálaszTörlés
  2. Hű, hazaértél? Könnyes összeborulás a reptéren megvolt? :))

    VálaszTörlés
  3. Szilviii, de igen o az a lany!!Haha ma voltam vele ebedelni, es mar kezdtem megszokni a csamcsogasat de elegge durva az etkezesi habitusa...:)))))

    Emma, most jon ertem a taxi fel ora mulva...jelenleg lelekben felkeszulok a borondok lecipelesehez:))

    VálaszTörlés
  4. Írj még, Juca!!:-) Remélem épségben hazaértél:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép hely, egyszer szívesen kijutnék.

    VálaszTörlés