2011. december 7.

Meg 10 nap es Otthon:)

Queens
Azt gondoltam nehez lesz majd az elvalas a varostol. Nem mondom, hogy konnyu de az utobbi idoben sok minden megvaltozott bennem. Tobben tudjatok, hogy nem terveztem sokaig maradni...egy 3eves kapcsolatban nem teheti meg az ember, hogy magara hagyja a masikat. Na meg az aupairkedes nem egyszeru dolog. Rettenetesen hianyzik a baratom, az eletem, a kis konyham, hogy este ne kelljen mindig felve felmenni a szobamba. Este ehezve lefekudni...haha tudom nalam tobbnyire minden a kaja korul forog:)) Persze ez utobbi az en hibam volt, mert igenis kellett volna irnom listat arrol miket akarok a boltbol de kinek van energiaja "harcba" bonyolodni mikor latom, alig van penzuk erre meg arra...

A masik dolog, hogy nem erzem jol magam a csaladdal. Bizony hiaba dolgozom keveset, hiaba van egy egesz emeletem ahol csendben elhetem a privat aupair eletet. Hiaba mehetek be a varosba minden nap, ha a host szulokkel nem jovok ki. Nem erdeklodnek irantam, kinos minden pillanat. Be kell latnom, hogy jobban is valogathattam volna a 45 csalad kozul. Vegulis megkaptam amit szerettem volna. Megkaptam New York City-t. Nem panaszkodhatom. Valoszinu, ha jo csaladhoz kerultem volna kertvarosban akkor az lett volna a gondom..mindig talalok valamit:)

Agi rettenetesen fog hianyozni, a nem vart reggeleken mindig arra gondoltam, hogy Agival leszek es egybol feldobodott a kedvem:) Remelem annyira megmarad a kapcsolatom a csaladdal, hogy hebe hoba kapok hirt felole:)

A mult heti tortenesekrol...:

A listamat szem elott tartva, Adolfinaval felfedeztuk chinatown-t majd a Manhattan hidat. Host anyukam meselte, hogy par eve chinatown meg csak par utcabol allt, mara mar annyira tulnovekedett, hogy little italyt szinte bekebelezi. Szerintem 50 ev mulva mar Manhattan sem lesz csak Chinatown haha. Na szoval Adollal a reggeli kave elfogyasztasa utan felebredve, neki indultunk a Manhattan hidnak. Par eve nyitottak meg a hid setalo szakaszat mert korabban csak a kocsi ut es ugye a metro vonal ment at rajta. Nem sokan setalgattak rajta, csak biciklis jarokelokkel talalkoztunk. A latvagy valami fantasztikus volt, volt egy resz ahol az agyon graffitizett haztetokre lattunk ra majd jott a part es vegul a Brooklyn hid latvanya!!

Manhattan hid

Chinatown
Adollal
Brooklyn hid, downtown



A hidon aterve DUMBO-ba jutottunk ahol Adol lakik es ami az egyik kedven helyem!!Nem tudom miert de nem annyira nepszeru a Manhattan hid, talan mert a metrok 1 percenkent jonnek mennek es fulsuketito a hangjuk, csinaltam videot is. Valamelyik este osszeszerkesztgetek valamit.

Hetvegen Rozival terveztunk egy kisebb turat Queensbe. Senki mas csak Rozi meg en, mert ha jon mas is akkor lottek a teljes kikapcsolodasnak:) Williamsburg-on at mentunk Queensbe, pontosabban Long Island Citybe. Az elso uticel a Pepsi Cola oriasi felirat volt, mivel a draga Uram szamomra erthetetlen de oda van ezert az italert...Long Island City elegge gyaros hangulatu viszont a partra erve a tuloldalon Manhattan felhokarcoloi nagyon utos latvanyt nyujtanak!!Jo meleg idot fogtunk ki 15 fok volt, kb besultunk a teli kabatba. Queens utan metrot fogtunk es vissza Williamsburgbe! Ugyanis Rozi tudott egy part menti helyet ahol homokos resz van es ki lehet ulni...az ezt kovetkezokre mar nem emlekszem tisztan. 

Long island city- queens








long island city
queens-i metromegallo



Williamsburgben

Williamsburg
Williamsburg

Murlimnal
Fanni,Rozi,en
Ugy volt, hogy Dorival talalkozom, de sajnos megint lemondta. Immaron 1 honapja nem beszeltunk es nem is talalkoztunk ami eleg fajo nekem foleg, hogy a rematch-e idejen meg elotte nagyon joban voltunk...a blogjarol vmi okbol letiltott, amit plane nem ertek...Ugy gondolom az embernek arra van ideje amire akarja, hogy legyen. Hihetetlen de vmiert vonzom a bajba esett embereket es altalaban amint helyreall az eletuk elfelejtik ki az a juca. De tul fogom elni....Tehat visszamentunk Manhattanbe, hogy talizzunk washingtoni Fannival:))) Hat o pont olyan amilyennek elkepzeltem. Hihetetlen jokedvu es optimista:))) Elmentunk igy harman a Bryant parkba ahol kb mozdulni sem lehetett majd a Rockefeller center fele vettuk az utat, ahol kb 2 percet toltottunk mert embertelen tomeg volt...Beultunk elnyalni egy fagyit majd irany haza.

Nagyon jo hetvege volt. Hetfo reggel arra keltem, hogy ujra tanulok jarni ugyanis a talpam erosen hianyolja a jolmegszokott crocs feelinget:)))

Kedden este elmentunk par lannyal egy fort green-i barba, ahol epp valami art show volt, igy tele volt  emberekkel...jujdeizgi. Nem szeretem a hangos helyeket, nehez olyan bart talalni ami minden elvarasnak megfelel: lehessen beszelgetni, legyen ulohely,egy sor ara ne legyen tobb 6 $nal, jo zene...tehat magasak az elvarasok:D
Adol es Rozi

Adollal

Multheten minuszba mentem a bankkartyammal, vasaroltam es engedte annak ellenere, hogy nem volt mar penz a szamlamon. Ez valami irtozatosan buta dolog, h engedi. Persze masnap megterheltek a szamlamat 35$-al mivel tulleptem a keretem. Bazz nekem senki nem szolt, h figyeljek oda, h nem jelez ha elfogyott a penzem. Bementem a bankba es elvileg visszaadjak ezt a 35$-t mivel elso alkalom volt es nagyon kedvesen elnezik nekem, h tudatlan voltam....igy most erre az irtozatosan nagy..osszegre varok, addig nem nagyon kolthetek a heten mivel nincs mibol.,


10 nap es indul a gepem haza!!!

3 megjegyzés:

  1. Hiányozni fognak a képeid! Mindig annyira szépek és csúcsminőségűek, teljesen megszerettem New York-ot rajtuk keresztül hehe :P :) Icipicit sem fog hiányozni a City? :)

    VálaszTörlés
  2. Juca, én csak annyit tudok mondani, hogyha szereted a bagelt, akkor ne fogd magad vissza az utolsó napokban. Én már tervezem itthon a házi sütését, mert Teoval súlyos elvonási tüneteink vannak.... Ha meggazdagszom egyszer, bagel boltot nyitok Bp-en. Várlak szeretettel!
    Sajnálom a kártya dolgot..de ez így van kint. :( Lehet hogy mondtam is - de annyi mindent mondtam hogy én sem emlékszem. Persze ez tök jó a bank szempontjából, nekik nem buta, hanem okos dolog. Mert akkor még mindig mondhatják, hogy miért nem kértél credit kártyát is a számládhoz és nem lenne ilyen probléma. De még jó, hogy visszakapod a 35 dolcsit.
    Nagyon várlak itthon, remélem össze tudunk majd futni még ebben az évben. Valószínűleg a két ünnep között lesz au pair tali, mert Ildi Kisvárdáról csak akkor lesz Bp-en. Küldök majd emailt.
    Puszillak!!! És gyönyörűek a képeid!!! Ééés Ágiba beleszerettem! <3

    VálaszTörlés
  3. Kriszti persze h fog hianyozni a varos...nagyon is!!!Meg a porgos elet, otthon minden lassabb. De orulok, h megyek haza mert var a baratom, es a munkanelkuliseg:DDD

    Csilli mar en is varom h talizzunk, szivesen elmennek az aupair talira:)

    puszik

    VálaszTörlés