2011. november 29.

Last dayz in "the Paradise":)

Nehez ennyi ido utan irni. Eltelik egy het, 2 het a legutolso bejegyzes ota. Aztan mikor lenne idom irni akkor mar ugymond minek. Na de most ravettem magam:)

Sok meselni valom van. De ami a legfontosabb, hogy MEGYEK HAZA vissza a szurke hetkoznapokba, vissza az uram melle:)

Terv bevegezve. Igy is szerencsesnek mondhatom magam, hogy kibirtam ugy, h a baratom a vilag masik felen van. De meg mielott barki itelkezne, erdemes volt-e baratot hatrahagyva kijonni...erdemes volt!! Senkit ne akadalyozzon egy ferfi az almai megvalositasaban! Nekem 6 honap jutott ki az alombol es boven eleg volt, hogy a "mi lett volna ha nem jovok" kerdest ne keljen egesz hatralevo eletemben feltenni. New York Cityben eltem kb. 6 honapot, rengeteg emberrel megismerkedtem es rengeteget tanultam. Hogy mire nem jutott idom? Az angolom nem fejlodott supersebesseggel, meg mindig magyarul gondolkodom viszont folyamatosan osszefugo ertelmes angolra tettem szert:)) Talan jobban megismertem magam is es korlataimat. Tudom ki nem vagyok es ki szeretnek lenni. 
Na de a nagy szavak utan a reszletek.

A csaladnak 2 hete mondtam meg, hogy bizony haza megyek. Elsore csak anyukaval kozoltem aki eleg jol fogadta majd masnap este mindket szulo kibukott es nekem estek eleg magas hangszinen, hogy meg is hogy gondolom, hogy hazamegyek. A beszelgetes vegere megnyugodtak es mara vissza allt a rend minden olyan mint volt, marming a kapcsolatunkban. Nem utalnak. Megvan az uj aupair. Egy kinai lany, aki elvileg a heten jon es az eltavozasomig egyutt fogunk eldegelni hahahaaaaaa. 

Persze semmi se ment ilyen siman mint ahogy leirom. A bejelentest megelozoen elegge szenvedtem, "Hogy fogjak fogadni, mennyibe fog kerulni a haza repjegy?". Es mara mar ott tartok h mindennel jobban akarok hazamenni.

A Halaadast megelozo hetvegen mondtam meg nekik, igy tartottam attol, h az esti vacsira mar nem latnak szivesen, de tevedtem. Nagyon jo este volt!!Vegre oly sok ido utan vmi rendeset ettem!!!Talan azert mert a nagymama fozott???


Halaadas

Tehat a nagyihoz voltunk hivatalosak aki Park Slope-ban lakik az 5 avenue es a 4 street kornyeken! Utkozben Agi bealudt a kocsiban igy apuka kint maradt vele, hogy kicsit kialudhassa magat. Mar nagyon jo illatok voltak a hazban, anyuka szulei nagyon kedves emberek szinte harapni az idillt a levegoben olyan bekes emberkek. Azert voltak kellemetlen pillanatok amikor ott vagy egy csaladban akik szinte teljesen idegenek es beszelgetni kellene veluk, de mirol is ha ok nem kerdeznek teged??Ugyh anyuka vette is a lapot es felkuldott, h nyugodtan nezzek korul az apukaja mutermeben. Mert ugyanis festomuvesz. Meg sosem voltam igazi muteremben, hatalmas festmenyek, olajszag, piszkozatok...pont mint a filmekben. Majd Agi es apuka is megerkezett....talan rossz otlet volt a kesoi altatas mivel Agira hihetetlen hiszti rohamok jottek. Megijedtem, h vmi tortent vele a kocsiban...mert o az a baba aki sosem sir, hisztizik ok nelkul...Mindegy, 1 oraval kesobb megnyogodott es mar mindenki rajta nevetett mert valami elkepeszto szemelyisege van:))) Maszik mindenhova, fejenall majd egy oraig bamulja a gyertyat:) Halloween ota szerintem egy kisebb piromania kezd kialakulni benne:)) Es azota neha estenkent azt jatszuk otthon, hogy o leoltja a lampat, meggyujtunk egy gyertyat es kislapmaval a kezeben szellemkent korbe futkos:)) Mar egyre tobb mindent megert es a jo nevelesbol kigolyolag hihetetlen vicces mikor 2,3 eveskent azt mondja ha valamit elvet, leejt..hogy "excuse me(bocsanat/elnezest)".  A csaladi vacsi utan rohantam Adolekhoz aupair vacsira haha.

 Hat meg jo, hogy jol laktam a nagyinal mert Adol bizony nem a legtapasztaltabb ha fozesrol van szo haha. Csirket sutott, porbol keszult krumplipurevel....A tarsasag sem volt a legjobb mivel 2 masik argentin lany is ott volt Rozi, en, Adol, es Marina a nemet lanyon kivul. Ennek ellenere szinte egesz este spanyolul csevegtek amit ez esetben jollakottsagomnak koszonhetoen toleralni tudtam. Rozi hazament korabban mert nagyon beteg volt...a lanyokkal mi tovabbmentunk village-be. Itt mar kezdtem idegesebb lenni mert a lanyok teljesen elkulonulve 3an megalakitottak az argentin kis lany csapatukat. Betertunk egy barba rendeltunk Marinaval leultem egy asztalhoz es vartuk, h a 3 argentin lany csatlakozzon, hat mondanom se kell hiaba a latszolagos szoros barati kapcsolat (hahha), ok egesz este a pultnal ultek. Nem nagyon tudtunk Marinaval azonosulni veluk, foleg h mindkettonknek baratja van otthon...a 3 gracia pedig eleg durvan amerikai ferj furkeszesben voltak...Igy kettecsken eliszogattunk, majd csatlakozott hozzank 2 britt pali akikkel meglepoen ertelmes beszelgetest folytattunk egeszen addig mig ki nem derult, hogy nem vagyunk egyedulalloak haha. Imadom tesztelni az emberek reakcioit, egesz 1 orat pazaroltak rank hahaaa:))))

Rozi,Adol, Marina,?,Zhelma

Megjott az uj aupair Linnea a sved lany helyere, aki 2 utcaval lejebb lakik tolem. Francia, marokkoi szarmazasu, Mounia a neve, 23 eves ha jol emlekszem es nagyon aranyos. Talaltunk egy jo kis bart Brooklynban, elhataroztuk, hogy minden heten elmegyunk oda mert kozel van, olcso, jo a zene es mert nem fogunk estenkent otthon ulni. Mounia eleg jol csinalja, a 2 heten bepasizott. Ugyh sejtesem szerint kifog maradni a heti bar latogatasunkbol. Mindig ez tortenik azzal akinek baratja van itt..

Mouniaval a Bryant parkban

Eleg sok mindent terveztem erre a honapra, de a hangulatomnak es a rossz idojarasnak koszonhetoen sok minden nem fog mar megvalosulni. Mielott kijottem felkeszultem, h korai tavozasom depresszios idoszak fogja kovetni. DE minden kiszamithatatlan es amit most a legeslegjobban akarok, az az otthonom. A baratom, hogy egyutt keljunk, az unalmas hetkoznapok, hogy fozhessek. Ahol ismet a magam ura lehetek!!

Nem tartom kudarcnak, hogy haza megyek. Sikerult beilleszkednem egy idegen csaladba, 2 kics lanyra vigyaztam es kozben almaim varosaban elhettem!!!New York City nem Amerika...igy talan azt nem mondhatom el, hogy megismertem Amerikat de megismertem a vilag legizgalmasabb varosat. Hupppsz ez se annyira igaz, mert 6 honap nem volt eleg ra...de talan jovok en meg vissza!!:)

Au pairnek lenni(Juca szemszogebol)

Aki auapir, nem lehet onmaga a csalad elott. Akarmennyire is cool a host csaladod, alkalmazkodnod kell hozzajuk minden tekintetben. Barmennyire is szar a kedved, nincs kedved epp aznap hozzajuk akkor is mosolyognod kell, jokedvunek kell lenni. Mert ugye az o szemukben nekunk ez nem munka hanem...nem is tudom, a lenyeg h a host szulok azt gondoljak, h nekunk ez nem munka. Igy aki sokszor hangoztatja a szulok elott, hogy "munka,beosztas, fizetes" az egy ido utan rematch-re szamithat haha. Elegge kettos ez a dolog, vhogy meg kell tartani az egyensulyt szerintem mert be is kell tudni illeszkedni a csaladba mint egy csaladtag, de kozben dolgozol az o leosztasuk alapjan. Beteg dolog ha belegondolsz. Mert amikor elhivnak hetvegi vacsorara ami elvileg a te szabadnapodon lenne nem ertik meg, hogy azt az idot bizony nem veluk akarod tolteni.

Ami meg nyomja a szivem...Bolondsagnak tartom 2 evesnel kisebb gyerekhez kijonni aupairkedni. Ezt mindig le akartam irni. Akinek "babaja van" az egesz nap melozik...akinek nagy gyereke van az egesz nap alszik. Szerintem ezen nincs mit merlegelni:)

Jajj csinaltam kepet Bennet hercegemrol, a nagylany csoportjaba jar es egy tunderi kisfiu mar meseltem rola:


Bennet,?, Evleyn

Agim az ujrahasznosithato papirok kukaban



Elvileg dec. 16an mentem volna haza, de hetfon toroltek a jaratot. Igy most varom h adjanak uj repjegyet, meg jelentkezem:)

Puszik



8 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon meglepődtem. Sajnálom. Vagy inkább nem is, mert ha Neked ez lesz a legjobb, akkor Veled együtt örülünk. :) Le a kalappal, hogy megcsináltad. Egyébként mikor döntöttél úgy, hogy nem egy évre mész ki? Igazad van abban, hogy egy férfi nem akadályozhat meg álmaink megvalósításában. Bár szerintem én akkor se tudnám itthon hagyni a barátom. :)
    Sok sikert itthon! Legyél boldog, kiegyensúlyozott! Csináld azt, amit szeretnél és legyél azzal, akivel szeretnél! ;)

    Évi

    VálaszTörlés
  2. Szia Juca!

    Emlékszem, amikor még itthon, a nagy kaland előtt voltál... Most meg eltelt fél év, és nemsokára hazatérsz álmaid városából, megvalósítottad a nagy célod, véghez vitted a terved, amihez gratulálok, és szerencsésnek mondhatod magad igazán! Köszi a sok szuper képet- nagyon profik voltak tényleg, a bejegyzéseket, amikből rengeteg mindent megtudhattunk a kinti au pair életről, sok jó tanáccsal is gazdagodhattunk. És én még külön köszönöm a sok segítséget, infot amit adtál nekem. :-) Hajrá a további álmok, célok megvalósításához!
    Puszi

    Kriszta

    VálaszTörlés
  3. Kriszta! Te mikor és hova mész ki? :) Már éhezek egy új blogra! ;)

    Évi

    VálaszTörlés
  4. Még nem tudom pontosan, hogy hova és azt sem, hogy mikor... így még a blog is várat magára... :-) de jó lenne minél izgalmasabb és érdekesebb blog, nem? :-)
    Te nem tervezed az au pair-kedést?

    VálaszTörlés
  5. Én (már) nem. Lassan kiöregszem. :) (24 vagyok.) Bár mostanában nem egyszer felmerült bennem, hogy mi lenne, ha... De nem érzek elég bátorságot magamban, pedig nagyon vonz az USA. :)

    VálaszTörlés
  6. Haha. Én 25 vagyok, úgyhogy no para :-) Ha jól tudom 27. születésnapod előtt kell kiutaznod, szóval azért van még pár év addig... De ez komoly elhatározás valóban. Csak nehogy később megbánd, hogy elszalasztottad a lehetőséget, akkor már tényleg nem lehet visszacsinálni. :-)

    VálaszTörlés
  7. Tudom, hogy más au-pairként (vagy akármilyen dolgozó emberként) élni és lenni az USA-ban, de én már akkor is boldogan halok meg, ha turistaként eljutok. :) De azért remélem, nem bánom meg.

    VálaszTörlés
  8. Evi, Kriszti koszonom a jokivansagokat. Kriszti ha tudok vmiben segiteni irj!!!

    puszik

    VálaszTörlés