2011. május 8.

Bőrönd dilemma

Mivel a kelleténél is több a szabadidőm, kellőképp belemélyedtem a bőröndök világába:)))) Amit sajnos a körülöttem élők idegrendszere bán:D
Több kérdés is felmerül, négykerekű vagy kétkerekű? A tapasztalatok szerint, a kétkerekű jobb választás mivel beépített kerekei vannak. A négykerekű komfortosabb mivel könnyebben gurul, viszont kiállóak a kerekei, dobáláskor könnyebben letörik megsérül. Dobálás alatt a checked in táskákat értem, biztos már páran szemtanúi voltatok mikor a bőröndöket "bepakolják" a repülőgépbe. Csak úgy repdesnek a bődöndök, úgyhogy nem is az a kihívás, hogy kibírja az utcai életet, hanem hogy az ilyen bepakolást túlélje.

A másik nagy kérdés, hogy kemény fedelű vagy puha fedelű legyen. Nekem jobban tetszik a kemény fajta, de ha az betörik akkor annak annyi. Jajj nehéz a döntés, és a méret se mellékes, hisz légitársaságonként változnak a szabályok.

Kb. ezek a főbb szabályok a checked in bőröndökre:
  • 20-25 kg- lehet max
  • 155-160 cm lehet összesen (mélység magasság szélesség szummája)

A sok keresgélés, utánajárás eredményeként megállapítottam, hogy nem érdemes 20 ezret vagy többet kiadni egy bőröndért, hisz ha eltörik akkor még nagyobb a kár....... így irány az Ázsia center:)))

Várom a véleményeket!

Pár kép az álom-bőröndről:))

    18 megjegyzés:

    1. Én mindenképpen a kemény fedelest ajánlom, amit kóddal le lehet zárni. A kerekekről nem tudok nyilatkozni, az enyém nagyon jól elvan úgy hogy hiányzik két kereke, magyarán hogy kettő van neki. :))
      Az én két kerekűs, kemény fedelesem ha jól számolom kibírt már 8 "dobálást" és teljesen egyben van. :)

      VálaszTörlés
    2. biztosan jól döntesz majd :)
      azt azért ne feledd, a keményfedelű bőröndöknek súlya is van rendesen, minél nehezebb a bőröndöd, annál több szívednek kedves dolgot kell itthon hagynod, vagy egy ideig nélkülöznöd :)
      Mikor is utazol pontosan? Én júni 29-én megyek Párizsba au-pairnek :)

      Üdv, Fruzsi

      VálaszTörlés
    3. Nekem is ázsia centeres van :D Kemény, rózsaszín és strapabíró. :D Vegyél olyat minek ki tudod cserélni a kerekét, az lesz a fő szempont, és sztem csomagoltatsd be folpakba az sokmindentől megvédi és akkor nem kell aggódnod a kemény-puha dolog miatt :D puszii

      VálaszTörlés
    4. hát én a puhát venném, mert ha a tied kerül pl legalulra, a többit meg rádobálják az bizony fáj neki, a puha meg tud bizonyos korlátok között alkalmazkodni xD
      lehet egy kérdésem? pesti vagy? :)

      VálaszTörlés
    5. Hihi nem is tudtam h van olyan, aminek lehet cserélni a kerekét:))))Na, most már ez is szempont lett;)

      Köszi lányok az eddigi tippeket, ez pont az a szitu, amikor elkél mások tapasztalata!!

      Július 5-én repülök!!
      Dóri, nem nevezném magam pestinek de ott dolgoztam, jártam suliba;)

      VálaszTörlés
    6. Méretek nem számítanak, soha sehol nem mérik le hány cm magas..., de a súlyt igen, USA: max 23,5 kg! Plusz egyet mindig elengednek, pláne ha szép a mosoly.
      Kemény fedél: könnyen törik! azaz legyen puha
      4 kerék!!!!!!!! hidd el, az a coool, mert akkor nem kell a megdöntött súlyát cipelned

      lényeg: 4 kerék, puha fedél, üresen szuper könnyű súly, legyen nagy méret h a könnyű ruhák beleférjenek, nehezet meg ne vigyél, kint is árulnak tusfürdőt meg sampont, orientáción majd simán kunyizol mástól!
      Én a nehéz fényképezőgépeket meg pl ékszereimet laptop mint a "retikülbe" tettem,mert annak nem nézis a súlyát, volt vagy 20 kiló
      Nah vélemény leírva :) trükkök megosztva, hajrá csajszi!!!
      u.i: minden reptéren van mérleg, még becsekkolás előtt tudod ellenőrizni...

      VálaszTörlés
    7. Ne zárd le, mert röhögve leszedik ha leakarják úgyis.... Kár a levágott zárért :)
      Ugye Csilli? :D

      VálaszTörlés
    8. Jah és még... neved cimed telo számod az összes kis zsebébe tegyél be róla cetlit, mert imádják elhagyni a csomagokat, és jó ha az összes zsebben van egy elérhetőség :)

      És lehet kapni pántot(pl reptereken), olyan mint egy öv, át lehet vele fogni az egész csomagot...nagyon-nagyon hasznos, mert ha mégis törik vagy szakad, az még egyben tartja!

      VálaszTörlés
    9. A kommenteket olvasva pont azt akartam javasolni amit Évi is! Le ne zárd a bőröndöt!!!Komolyan!Az még hagyján ha a zárat le tudják vágni, de ha nem akkor a bőrönd is bánni fogja!Szóval Évi zseniálisan, tökéletesen leírt mindent!
      Sajnos, ahogy írtam neked nem volt egy nagy üzlet a kemény fedeles bőröndöm!
      Tusfürdőre visszatérve pedig a szállodai szobában vannak kis minikék, szóval no para! És sok ruhát ne hozzál, úgy sem bírod ki, hogy ne vásárolj szerintem :)

      VálaszTörlés
    10. Bár én nem vagyok (még) nagy utazó, de ha mindenképpen akarsz itthonról tusfürdőt vinni, akkor válaszd a minit. Dm-ben, rossmannban találsz. :)

      Fruzsi! Te fogsz blogot vezetni? Annyira jó lenne. :$ :)

      VálaszTörlés
    11. Szia Juca!

      Egyetertek Fruzsival a kemenyfedelu versenyzoket illetoen. En mar ripityara hasznaltam a kis sima, normal meret es kiszerelesu utazomat, es meg csak most mutatkoznak az elso nagyobb serulesek. Bevallom nem is olyan popularis.

      Evi2, irj Fruszinak egy emailt! :)

      puszi

      VálaszTörlés
    12. Szia Juca :)

      Bár én sem vagyok még olyan nagy külföldre utazó (bár remélem hamarosan én is csatlakozom), és szerintem én is Évi tanácsait fogom követni, és inkább puhát szerzek be, 4 kerekűt ha lehet. Amúgy az a bőrönd a második képen nem rossz :P

      VálaszTörlés
    13. bár én ugye Bécsből jöttem, de nekem a kézi táskámat is mérték, és nem vihettem se retikült, se laptop táskát külön... de ez austrian airlines:(:(:(

      VálaszTörlés
    14. Dóri ezt jó tudni, mert én is Bécsből tervezem majd az indulást, ha végre egyszer én is eljutok már ahhoz a szakaszhoz :)

      VálaszTörlés
    15. Én is Bécsből - szóval tényleg jó tudni ezt, köszi Dóri! :)

      Juca! Én is a puha bőröndöt ajánlom - viszont ahányan vagyunk, annyiféle verzió... :) Az már mellékes, hogy már fél év után kezdték a kerekei felmondani a szolgálatot... :/

      VálaszTörlés
    16. Szia! alig várom már, hogy igazán beinduljon a blogod! ( már most rendszeresen csekkolom ;)
      Szerintem semmiképpen ne vegyél kemény fedelűt, már jó párszor megjártam vele. ( ázsiaissal és "minőségibbel" is) Nekem a kerekes sporttáska jött be idáig. Jó, mert könnyű, sok minden belefér és strapabíró. Jah, nekem usa-ba eddig sose mérték le a kézipoggyászom, még azéért sem szóltak be,hogy legalább két 10 kg-os csomagot hurcoltam magammal. Ha ügyes vagy szerintem simán magaddal viheted az összes cuccodat. (:
      Teri

      VálaszTörlés
    17. Terit megerősítem, az usa-ban sose mérték le a baromi nagy méretű retikülömet :), mindig fájt a hátam a cipelésétől, olyan nehéz volt, konkréten minden nehéz cuccot belenyomtam :)
      Kiutazáskor és hazajövetelkor se mérték le. Csak a nagyot!

      VálaszTörlés
    18. Köszönöm a sok sok tanácsot!!!Nekem is a puha bőrönd a szimpibb, mert a kemény fedelesnél nem tudom elképzelni, hogy nem törik ketté:D

      Ma megnéztem a tescos bőrönd felhozatalt, ott tuti nem veszek, mert olyan vékony gyenge anyagnak tűnt, és így is 10 ezerért árulják....lehet egy kicsit még ráfizetek.

      VálaszTörlés