2011. augusztus 27.

Breaking news: Irene coming to NYC!!

Mint tudjátok az Irene hurrikán tombol Amerika keleti partjainál és sajnos NY-on is keresztül fog menni vasárnap reggel. Azt mondják 1985 óta nem volt ekkora vihar NYC-ban. Éppen ezért Manhattan nem nagyon tud mit kezdeni a közelgő áradás és 180 km/h-s vihar veszéllyel. Ma déltől leállítják a egész NYC tömegközlekedését, ami elég hihetetlenül hangzik de mivel a város még sosem szembesült ilyen viharral ez a legésszerűbb megoldás. Tehát nem lennék most turista, se busz se taxi se metró se semmi nem fog közlekedni New York City-ben...hihetetlenül hangzik. Ha jól tudom Manhattan alsó területeit amik közel esnek a parthoz, kitelepítették.




Elvileg a terület ahol mi lakunk nem került bele a veszélyes zónák egyikébe sem, de gondolom azért mi is kapunk majd jócskán a viharból. Mivel a szobám a tetőtéren van, így valószínű, hogy a vasárnapom a családdal fogom tölteni lent hisz nem akarok itt ülni és attól parázni mikor törik be az ablakom:).

A host családom elég nyugodtan áll  hozzá, ami most kezdett el aggasztani:)) Meg megmondtam magamnak, amíg nem látok a híradásokban repülő tetőket addig nem aggódom, mit nekünk egy kis szélvihar esővel?  North Carolina-ban sok partot már elárasztott az óceán, de ez érthető hisz nagyon alacsonyan helyezkednek el. A mi városrészünk nagyon messze van az víztől így ami várható az fák kidőlése, ablakok betörése és áramszünet.
Kicsit ezért már kezdek aggódni de ahogy követem a híreket látni, hogy a szél erőssége folyamatosan veszít erejéből de még így is 150 -120 km/h -s széllökésekre kell számítani. Emlékeztek augusztus 20-i viharra? Ami a tűzijáték napjára esett?? Nem tudom az milyen erős lehetett, de örülnék ha annál durvább nem lenne.. 

Most még semmi vihar jele nincs, elkezdett esni az eső de ez még semmi. Amint van valami és lesz is áram jelentkezem, de ne aggódjon senki!!!
Puszik

P.S.: Ha igazán bátor lennék bemennék Manhattan-be és fotóznék haha, de mivel a metrók és semmi nem fog járni és saját kocsim sincs, ezért nem hívom ki a természet erejét magam ellen:)


7 megjegyzés:

  1. Juca Kitartas!

    Eleg borzalmas ,hogy ilyen dolgok tortennek mostansag.En is folyamatosan kovetem a hireket,hogy eppen mi tortenik.Sot webcamon keresztul neztem mikor elerte Észak -Karolinat hat nem volt szep latvany.Az viszont jo hir ,hogy folyamatosan veszit a erejebol.Remelem nagyobb az ijedtseg ,mint amilyen a vihar lesz valojaban.Varom a fejlemenyeket es lelekben veled vagyok!

    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Vigyázz Magadra! Én innen Európából szorítok Neked! :)
    Nálunk tegnap este volt éktelen nagy vihar, jégeső és megtépázott fák, de semmi komolyabb.

    Aztán annyira nem éhezünk a viharos fotókra, hogy kockáztasd a testi épségedet! :)

    VálaszTörlés
  3. Elég rémisztő ez az egész és a tudat, hogy vannak olyan települések, amik ilyen katasztrófáknak vannak kitéve....sajnos:(
    Csatlakozom előttem szólókhoz és remélem valóban minden rendben lesz és nem ér el hozzátok a vihar.

    VálaszTörlés
  4. Már vártam a bejegyzést Irénkéről. Remélem nem lesz nagy baj sehol... Minden esetre jó, hogy leköltözöl a tetőtérről. :)

    VálaszTörlés
  5. http://www.nytimes.com/projects/hurricanes/index.html

    http://www.ustream.tv/channel/live-hurricane-irene-coverage


    Én itt nézem:)
    Talán legyengül annyira hogy nem lesz NY ban nagy katasztrófa...

    In god we trust
    Vigyázz magadra

    VálaszTörlés
  6. Nagyon vigyázz magadra Jucám:) A családommal mi is lent alszunk egy pince szerű helységben:S:S:S Félünk tőle, de reméljük, hogy nem lesz komoly baj!!!

    VálaszTörlés
  7. Vigyázzatok magatokra és egymásra. Szurkolok, hogy csak egy erősebb eső legyen belőle, ne több.

    VálaszTörlés