2011. április 27.

Ügynökségek - pro és kontra


Mivel az elmúlt hónapok alatt elég sok tapasztalatra tettem szert, ügynökségek terén is:D Ezért ez a bejegyzés most róluk szól. Ezek az ügynökségek az USA kormánya által jóváhagyott engedély alapján működnek (összesen 13 ilyen agency van) --> Au Pair ügynökségek hivatalos listája (USA)

FIGYELEM!Ezek kizárólag az én tapasztalataim alapján íródtak, nem tények, csak a saját véleményem!!
 • Au Pair in America - (Én is velük megyek ki): Mindenkinek ajánlom!
  • pro: egyszerre több család is láthatja a profilod, tehát egyszerre több családdal is kapcsolatban lehetsz -> Hamar találhatsz családot! A programdíjat csak akkor kell kifizetned ha megvan a családod!
  • contra: Ha a jelentkezésedben megjelölöd, hogy 0 éves kortól vállalsz babát, akkor CSAK bébis családokat fogsz kapni, ha 2-éves kortól jelölöd meg, akkor nagy gyerekes családokat kapsz.
 • Interexchange (Babaország)
  • ide szerintem azok jelentkezzenek, akiknek nem számít hova kerülnek, bármelyik államba/városba szívesen mennének.
  • pro: ide semmit nem tudok írni.
  • contra
   1. Egyszerre csak egy család kapja meg a jelentkezésed/papírjaid és akár 1 hetet is ülhetnek rajta anélkül, hogy veled kapcsolatba lépnének.
   2. Mivel kis ügynökség, ezért kevesebb család van a rendszerben.
   3. Maximum 5 családot kaphatsz, ha azok közül nem választasz ki egyet, akkor számíthatsz rá, hogy több családot nem adnak neked.
   4. Előre kell kifizetni a programdíj egy részét.
 • Cultural Care - Austriában vagy Szlovákiában vannak a legközelebbi irodái, ide bárki beregisztrálhat.
  • pro: rengeteg család van Kaliforniából, és Boston környékéről. Programdíjat csak akkor kell kifizetni, ha megvan a család.
  • contra: 
   1. elég rosszak a statisztikáik, ahogy én megfigyeltem majdnem minden 3-ik lány rematch-el.
   2. Egyszerre csak egy család láthatja a jelentkezésed/papírjaid, és mint az Interexchange-nél, ez eltarthat akár 1 hétig, anélkül h kapcsolatba lépne veled a család.

Ha neked is NY az álmod akkor szerintem mindenképp az Au pair in America-t válaszd, mert ha türelmes vagy, vagy épp szerencséd van akkor bizony rálelhetsz a tökéletes családra.
Ha Kalifornia az álmod akkor szerintem a Cultural Care ügynökséghez menj, mert ott a családok nagy százaléka bizony CA államban él.(minden 3ik család CA-ból van).
Az APIA ügynökségnél szerintem kevesebb család van Kaliforniából, de vannak!

Persze vannak akiknek abszolút nem számít, hogy melyik városba/államba kerül. Én azt mondom igenis számít! Ez az egy év rólad szól és igenis számít, hogy egy kis városba kerülsz-e ahonnan csak kocsival tudod megközelíteni a legközelebbi Mall-t(bevásárló kp.), (arról nem is beszélve, hogy sokunkat nem elégít ki a shoppingolás adta élmény)...vagy pedig közel vagy egy izgalmas városhoz ahol rengeteg múzeum és egyéb látványosságok közül válogathatsz.

Nálam következő fő szempont a család volt. Volt egy nyc-hoz közeli családom (New Rochelle-ből) akik nagyok jók lettek vna, mert 35 percre volt a city-től, gyerekek édesek,  de a szülők nem voltak nagyon szimpatikusak, és a két gyerekből az egyik még szinte bébi volt. Egy baba mellett nagyjából egész nap le leszel kötve, még ha egész nap alszik is, ott kell lenned mellette, így őket visszautasítottam. Volt egy másik család szintén Brooklyn-ból, akik sajnos nem engem választottak, tehát nem egyszerű, de ha kitartasz és türelmes vagy, akkor összejön!!!!Ez 100%!:)

Ami még fontos, hogy elkerüld a re-match-t! Ehhez pedig az kell, hogy a kiválasztott családot jól kikérdezd, minden fontos kérdést egyeztetni kell velük, és ami a legfontosabb talán, hogy beszélj az előző Au-pairjükkel. Persze ez se fő szempont mert vannak olyan családok akik most lépnek be a programba és még nem volt au pairjük, akkor maradnak a kérdések. 
Én ezeket a kérdéseket tettem fel mindig: 
 • How do they get along with each other? (kids personalities)
 • What they like to play?
 • Would you tell me how a typical day like is?
 • What forms of discipline you use? (itt fontos mit válaszol, mert talán kiderülhet, hogy kezelhetetlenek-e a gyerekek)
 • How do you see aupair fitting into your family?
 • What activities are the children already involved in?
 • Tell me why your first/previous au pair worked out so well. What was it about her/your relationship that worked?
 • What is the most important characteristic an au pair should posses to work well with your children.
Persze még így is kifoghatsz egy borzasztó családot, de akkor meg ott a rematch!!


Legyetek jók!

23 megjegyzés:

 1. Szió!
  Gondoltam, most már én is hozzászólok, ha már itt olvasgatlak nagy izgalmakkal.
  Először is gratulálok a családhoz, meg a vízumhoz is!

  Kérdés: Kisbabás családnál sem léphetik túl a heti 45 órát, igaz? Csak mert én mindenképpen 2 év alatti gyerekekre akarok majd vigyázni, ha kimegyek...

  VálaszTörlés
 2. Szia Évi,

  A 45 órát nem léphetik át semmilyen körülmények között sem!:) Ha mégis megtennék, jogod van jelezni, és ilyenkor szoktak általában rematcht kérni az aupairek:)

  Sok sikert a családkereséshez!

  VálaszTörlés
 3. Hát még irtó messze van az, de köszi! :)

  VálaszTörlés
 4. Szia Juca!

  Es mindenhol 26 ev a korhatar?

  VálaszTörlés
 5. Szia Melinda,

  Igen, bár hallottam vmit, hogy a Cultural Care-nél indul Ausztráliai aupair program, ahol 30 év a korhatár, de ez nem 100%.

  Üdv.:J

  VálaszTörlés
 6. Koszi. Nagy kar, egy baratnom annyira lazbajott, viszont nyaron tolti a 26-ot. :(

  VálaszTörlés
 7. Melinda,
  Én is szeptemberben töltöm be a 26-ik évem:) Ez úgy van, hogy amíg be nem töltöd a 27.-életéved, keletkezhetsz, szabály annyi, h mielőtt betöltenéd ki kell h utazz, tehát találni kell családot!A barátnőd még simán jelentkezhet a programra:)

  Üdv.:j

  VálaszTörlés
 8. *keletkezhetsz=jelentkezhetsz:)

  VálaszTörlés
 9. Juca! Remélem, nem veszed sértésnek, de én azt hittem, hogy max 22-23 éves vagy. :) Na, jó nem beszélek, mert 23 vagyok és max 18-nak néznek. :D Bár azzal nyugtatom magam, hogy akkor később is fiatalabbnak nézek majd ki, amikor mondjuk már tagadnék a koromból. :P
  Megkérdezhetem, hogy itthon mit csinálsz/tál, hogy most szeretnél au-pair lenni? A többség fiatalabb, nem?

  É.

  VálaszTörlés
 10. Tetszik, csajszi ez a részletesség örülhetnek neked nagyon a még készülőben lévők:):)
  Amúgy pedig csak egy kérdés már a NYC-is életeddel kapcsolatban:):) Van lehetőségem olcsón jegyet venni 32$ brodway előadásra:):). Megy a clusterem és kérhetek több jegyet is. Szóval a darab: Wonderland, Dátum: July 17 3pm. Gondold meg mert május 2-ig kell válaszolnom....

  pusz

  ps: nagyon várlak már idekinn:):)

  VálaszTörlés
 11. Szia Évi2:) Nem veszem sértésnek, bár nem tudom miből szűrted le a korom, talán fiatalosan dőlnek az 'a' betűim?:)
  Azért most megyek ki, mert most jött el az ideje. Egy diplomával és 2-3 év munkatapasztalattal megyek ki így amikor visszajövök(profi angollal:D), remélhetőleg könnyebben lesz meg az álom meló. Remélem segített vmiben a válaszom...:)

  Dóri,host anyukát megkérdem lesz-e vmi program akkor,utaznak-e vhova!?

  puszi

  VálaszTörlés
 12. wáááá én is akarok broadwayraaaaaa meeennnni :D xD xD (színházfan vok)

  VálaszTörlés
 13. Juca, minden annyi idos, amennyinek erzi magat! ;-)
  by the way, jovo kedden utazok ki, ha szeretnel valami infot vagy akarmit szivesen meg/utana nezek!

  VálaszTörlés
 14. minden helyett, mindenkit ertettem, bocsi. :-)

  VálaszTörlés
 15. Milyen infókra gondolsz?Meg hova utazol ki??

  VálaszTörlés
 16. Akarmi, nem tudom. Mindig szerettem volna au-pairkent kimenni hosszabb idore, de csak egy honapra megyek jovo keddtol az allamokba.

  VálaszTörlés
 17. Nem tudom milyen infókra gondolsz még mindig, megvan a család akihez megyek, kérdésem nincs:D Ügynökség nélkül mész ki?!

  VálaszTörlés
 18. ja, bocsi, szerintem osszezavarlak itt. Egy honap USA tura, semmi tobb, nem au-pairkent megyek! :-) En sem tudom milyen infokra gondoltam, csak szerettem a Csilli blogjat, Brooklynt, magat NCY-t, orulok, hogy Te is odamesz. Gondoltam ha van valami, aminek utana jarhatok (hol a legjobb a hot-dog stb:-D) akkor szivesen segitek. Bar a lanyok blogjabol mindig sok minden kiderult.

  VálaszTörlés
 19. Oké, félreértettelek:) Kedves tőled, 1 hónapos túra, arra én is vállalkoznék, semmi meló csak utazgatás!:)Jó utat neked!

  VálaszTörlés
 20. Juca! A profilképed alapján gondoltalak fiatalabbnak. :)

  VálaszTörlés
 21. Évi2, hát a profilképem biza régi:) Így a feltételezésed jogos:))

  Üdv.:juca

  VálaszTörlés